A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Новини

«Розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу»

«Розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу»

    03 січня 2017 року Петро Порошенко підписав Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким  внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.     Метою зазначених законодавчих новел є посилення соціальних гарантій шляхом розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу.     Насамперед, йдеться про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу. Таким чином скористатися кваліфікованою правовою допомогою тепер зможуть близько 1 700 000 людей – саме така сьогодні є приблизна кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.      Така ж соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій (на сьогодні їх близько 275 000 осіб), іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань.     Також суттєво змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості, що є критерієм для отримання безоплатної вторинної правової допомоги не менше 10 000 000 осіб: по-перше, особа матиме таке право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; по-друге, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.     Внесені зміни враховують об’єктивну потребу у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги особам, які мають дохід, що дорівнює прожитковому мінімуму або навіть більше, проте є недостатнім для самостійної оплати правових послуг. Крім того, прийняті зміни зроблять особу незалежною від доходів інших членів сім’ї у питанні звернення за безоплатною правовою допомогою. Насамперед, це уможливить звернення за такою допомогою осіб, законні інтереси та права яких порушуються в сім’ї.     Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться  за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1 офіс 17, тел. (04737) 2-35-83, 2-35-72  та структурні підрозділи  - бюро правової допомоги — м. Канів, вул. Шевченка, 6; смт. Драбів, вул. Шевченка, 11; смт. Чорнобай, вул. Центральна, 211.     Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії –0 800 213 103.  

11:41 06.01.2017

Кубок пам’яті Семена Дмитровича Пхіденка

Кубок пам’яті Семена Дмитровича Пхіденка

        5 січня в районному спорткомплексі відбувся ювілейний 10-ий дитячий турнір з футзалу на «Кубок пам’яті Семена Дмитровича Пхіденка» серед дітей 2005-2007 р. н.     За перемогу в турнірі змагались чотири команди ДЮСШ м.Золотоноша, с. Богодухівка та дві команди ДЮСШ (смт Чорнобай).     Традиційно турнір було розпочато урочистою церемонією відкриття на якій до учасників та гостей з вітальним словом звернулися завідувач сектору у справах сім’ї молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко та син Семена Дмитровича – Олександр Пхіденко.

11:31 06.01.2017

Щастя бути разом

Щастя бути разом

   5 січня, напередодні Різдва Христового, службою у справах дітей райдержадміністрації спільно з відділом освіти та сектором у справах сім’ї, молоді та спорту було проведено районне свято  „Щастя бути разом” для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.    В Чорнобаївському районі проживає 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які  проживають в сім’ях опікунів, піклувальників, п’ятеро – виховуються в прийомних сім’ях.    Аби привітати дітлахів з наступаючим Різдвом на свято завітали голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик та представники структурних підрозділів райдержадміністрації.

17:10 05.01.2017

Проведено особистий прийом громадян в с. Веселий Хутір

Проведено особистий прийом громадян в с. Веселий Хутір

       Заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик  спільно з фаховими спеціалістами райдержадміністрації 4 січня  провела особистий прийом громадян в с. Веселий Хутір.   Оглянувши об’єкти соціальної  сфери заступник  голови відмітила, що завдяки співпраці  районних структур, місцевого самоврядування, господарства створені належні умови проживання сільського населення та позитивний мікроклімат громади.    Одним із проблемних питань жителів громади залишається забезпечення пасажирських перевезень із заїздом в село. На сьогодні в село заїжджає лише ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149» по маршруту Чорнобай – Черкаси ч/з Григорівку три рази в тиждень (вівторок, четвер, субота) 1 раз в день на час відправлення з Чорнобай о 11.50 год. Всі інші маршрути проходять по трасі, проте в їх розкладах руху не внесено заїзд в село. Перевізники виконують маршрути згідно заключних договорів з Черкаською облдержадміністрацією і не погоджуються вносити зміни, що не є порушенням чинного законодавства.    Завдячуючи місцевим господарствам жителі села мають змогу щосереди безкоштовно поїхати в райцентр.    Спільно з начальником відділу економіки Валентина Стилик оглянула заклади торгівлі села. В результаті перевірки  в  магазині «Продукти» Борисенко Н.С., який  орендується в Чорнобаївському РайСТ, виявлена велика кількість продукції з простроченими термінами реалізації, немає в наявності супровідних документів на швидкопсуючі продукти, відсутня медична книжка, порушені правила товарного сусідства в морозильних камерах, приміщення потребує капітального ремонту.    Потребує капітального ремонту приміщення магазину промислових товарів Борисенко Н.С., яке належить Чорнобаївському РайСТ.

15:40 05.01.2017

У передноворічний період ще 13 ОСББ стали учасниками Урядової програми з енергоефективності, залучивши 1,6 млн грн на утеплення багатоповерхівок

У передноворічний період ще 13 ОСББ стали учасниками Урядової програми з енергоефективності, залучивши 1,6 млн грн на утеплення багатоповерхівок

     З 26 по 30 грудня 2016 року, незважаючи на наближення новорічних свят, до Урядової програми з енергоефективності приєдналося ще 13 ОСББ. Разом вони залучили 1,6 млн. грн на впровадження заходів з енергоефективності у багатоповерхівках.    Як бачимо, попит на державну фінансову допомогу при утепленні не вщухає, навіть у передноворічний період. Це в черговий раз демонструє, з одного боку, наскільки затребуваною є Урядова програма, а з іншого – наскільки свідомо ОСББ почали опікуватися питанням енергоощадності, аби зменшити фінансове навантаження на мешканців будинку при оплаті комунальних платежів.    Загалом, за весь час дії Урядової програми з енергоефективності нею скористалося 629 ОСББ, а це близько 50 тисяч родин. Всього, ОСББ залучили 77,5 млн. грн кредитних коштів на проведення різних заходів з енергозбереження: утеплення фасадів, підвалів, горищ, покрівель, фундаменту, облаштування ІТП, встановлення приладів обліку, заміну вікон та дверей, модернізацію освітлення у під’їздах тощо.    Нагадаємо, що найактивніше займаються енергозбереженням ОСББ Дніпропетровської області. У цьому регіоні 67 ОСББ взяли участь у програмі. Водночас, найбільшу суму коштів на енергоефективні заходи, а саме – 16,62 млн. грн, залучили ОСББ у Волинській області.  

15:23 05.01.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь