A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось засідання комісії РДА із питань захисту прав дитини

Дата: 26.04.2019 17:27
Кількість переглядів: 738

 

Фото без опису

 

Сьогодні, 26 квітня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик відбулося засідання комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини.

    На порядок денний проведення засідання комісії виносилося 7 питаннь: про надання дозволу на дарування  квартири, де зареєстрована та проживає малолітня дитина; про надання дозволу на укладання договору про поділ спадкового майна згідно якого неповнолітня дитина отримує частину майна; про реєстрацію народження покинутої дитини; про розгляд заяви  опікуна, від звільнення обов’язків над дитиною, позбавленою батьківського піклування; про неналежне виконання батьківських обов’язків щодо двох малолітніх дітей; про розгляд заяви громадянина щодо повернення малолітньої дочки  з Комунального закладу «Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини Черкаської обласної ради»;  про стан виконання батьківських обов’язків громадян, щодо малолітніх дітей;

Всі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей районної державної адміністрації.

Фото без опису

У ході засідання було заслухано заявників, запрошених та членів комісії, які брали  участь у обговоренні та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

        По першому питанню керуючись ст.12 Закону України „Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, ст.177 Сімейного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання  діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної  із захистом  прав дитини», комісія вважає за доцільне надати дозвіл органу опіки та піклування на дарування ¾ квартири, в якій зареєстрована малолітня дитина.

По другому питанню керуючись ст.12 Закону України „Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, ст.177 Сімейного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання  діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної  із захистом  прав дитини», комісія вважає за доцільне надати дозвіл органу опіки та піклування на укладання договору про поділ спадкового майна згідно якого, неповнолітня дитина отримує частину майна.

          Щодо реєстрації народження покинутої дитини комісія вирішила  зареєструвати в органах ДРАЦС покинуту дитину відповідно до частини ІІ статті 135 Сімейного кодексу України.

            По четвертому питанню враховуючи вимоги ст.164, 165 Сімейного кодексу України, факти невиконання батьківських обов’язків комісія  вважає за доцільне притягнути обох батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, зловживання спиртними напоями, не бажанням забезпечити належний догляд за дітьми. Розглянути дане питання на наступному засіданні комісії та в разі відсутності позитивних змін порушити питання щодо позбавлення батьківських прав.

         По п’ятому питанню відповідно до  вимог ст.164 Сімейного кодексу України, факти невиконання батьківських обов’язків громадянами, беручи  до уваги інформацію  Комунального закладу «Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини Черкаської обласної ради» від 17.04.2019 року комісія вважає за доцільне позбавлення батьківських прав громадян відносно малолітніх дітей.

        Враховуючи те, що для надання дітям відповідного статусу потрібний певний час продовжити термін перебування малолітньої дитини у Комунальному закладі «Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини Черкаської обласної ради» до 6 місяців.

Щодо звільнення опікуна від виконання обов’язків над дитино позбавленою батьківського піклування то керуючись ст. 251  Сімейного кодексу України, пунктом 49 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання  діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної  із захистом  прав дитини» комісія задовільнила заяву щодо звільнення від виконання обов’язків над дитиною позбавленою батьківського піклування.

За результатами розгляду питань надано доручення для повного та всебічного виконання прийнятих на комісії рішень з метою захисту прав та інтересів дітей.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь