A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Сергій Джоболда: «Ми робимо все, аби стимулювати молодих лікарів працювати у нас в районі»

Дата: 23.01.2018 19:20
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

Голова Чорнобаївської райдержадміністрації про актуальне.

  • Про стимули для молодих лікарів

    Якісні зміни в медичних закладах району – серед наших першочергових завдань. Звісно, вони не можливі без забезпечення кадрами. Брак лікарів у районних лікарнях, особливо молодих спеціалістів, стоїть гостро уже не один рік. Випускників медзакладів, які б хотіли працювати в райлікарні, часто зупиняє відсутність житла та низькі заробітні плати. Саме тому ми робимо все, аби стимулювати молодих спеціалістів працювати на Чорнобаївщині.  До цього питання підходимо комплексно.

    Так, у нас діє програма підтримки молодих спеціалістів, згідно з якою лікарі, які приїжджають працювати до нас в район, отримують 50% доплати до заробітної платні з районного бюджету. Нині таку доплату отримують усі молоді спеціалісти.

    Також із районного бюджету виділяються кошти на купівлю службового житла. Буквально у грудні ми придбали дві однокімнатні квартири у Чорнобаї для молодих лікарів центральної районної лікарні – Ігоря Кривоборода та Юрія Дудки. Ігор Кривобород – чорнобаївець, після закінчення медичного вишу повернувся працювати в район. Зараз є завідувачем поліклініки. Юрій Дудка – теж житель району, із Бакаєвого. Він працює лікарем-травматологом у ЦРЛ.  

    Такі кроки плануємо робити й надалі, аби в район їхали працювати молоді лікарі.  

  • Про введення нових стандартів молока

    Із 1 липня 2018 року мають набути чинності зміни до ДСТУ, які прописані в Угоді про асоціацію з ЄС та стосуються сировини молока. Вони передбачають лише три сорти молока: екстра-клас, вищий і перший. Відтак молоко другого ґатунку, яке сьогодні переважно надходить від населення, переробники не зможуть закуповувати. Тож ми вже зараз повинні думати над тим, як вийти з цієї ситуації.  

    Для нашого району це дуже актуально, адже майже півтори тисячі чорнобаївців утримують корів, деякі тримають більше 5 тварин. Для багатьох жителів району продаж молока заготівельникам є суттєвою матеріальною підтримкою. Саме тому 11 січня ми зібрали на семінар-нараду фахівців обласного та районного управлінь агропромислового розвитку, Черкаської дослідної станції біоресурсів, представників переробного підприємства, сільських голів та власників ВРХ, аби виробити спільне бачення вирішення цього питання.

    Варіантів може бути кілька – це створення сімейних ферм (успішний приклад такої ферми є в селі Тимченки) чи обслуговуючих кооперативів (такі діють у багатьох областях, зокрема на Дніпропетровщині). Але ініціатива повинна виходити від власників тварин, від сільських голів.  

    Ми зі свого боку готові цьому сприяти. В районі прийняті програми підтримки кооперативів та дрібних підприємців і під них будуть виділятися кошти. Тож усіх зацікавлених просимо звертатися. До речі, після семінару до нас уже звернулося двоє людей, які зацікавилися створенням сімейних ферм.  І їм було надано усю необхідну інформацію. 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь