A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївській райдержадміністрації відбулось екстрене засідання комісії ДНПК через африканську чуму свиней

Дата: 10.07.2017 14:00
Кількість переглядів: 548

     

    9  липня в Чорнобаївському районі  виявлено випадки африканської чуми свиней. З приватного  господарства села Велика Бурімка надійшло повідомлення про загибель свиноматки. Цього ж дня відібрано проби біоматеріалу і проведеними дослідженнями, відповідно до експертизи ДНДІЛД та ВСЕ, м.Київ, за №005272 п.м./17 від 10.07.2017 р. встановлено захворювання на  африканську чуму свиней.      

    Також при обстеженні територій  в «Нижньосульському національному природному парку» села Лящівка відібрано патматеріал від двох загиблих диких свиноматок, який виявився ідентичним з попереднім та підтвердив захворювання.

    10 липня  заступник голови райдержадміністрації, голова комісії ДНПК Валентина Стилик провела  засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорнобаївській  райдержадміністрації, на якій було створено робочі групи для проведення заходів з ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на АЧС.

    Під час обговорення визначені:   карантинні та захисні зони,  ветеринарно-поліцейські пости на дорогах при в’їзді (виїзді) даної   території карантинної зони та зони захисту, на яких   буде забезпечено цілодобове чергування.

    На засіданні ДНПК заступник начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша повідомив, що епізоотична обстановка щодо африканської чуми свиней  в Україні та, зокрема, в Чорнобаївському районі, вкрай напружена, тому    з метою подальшого нерозповсюдженням збудника інфекції по району необхідно постійно здійснювати заходи, в межах власних повноважень щодо утримання свинотоварних ферм в закритому режимі роботи.

     Прошу всіх керівників сільськогосподарських підприємств, голів та депутатів сільських рад, районних  ветспеціалістів та тих,  що  обслуговують свинотоварні ферми з розумінням віднестись до поставлених завдань і максимально швидко провести роботу по упередженню розповсюдження даного захворювання на інші території району, - закликала учасників наради Валентина Стилик, - Робота з питань ліквідації АЧС знаходиться і буде знаходитись під постійним контролем райдержадміністрації та рекомендувала   керівнику управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі звернутись до обласного управління з проханням надати їхніх фахівців, які  вже працювали над локалізацією та ліквідацією захворювання на африканську чуму свиней.      

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь