A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Повір у себе»: у районі пройшли заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2018 17:40
Кількість переглядів: 1079

Фото без опису

    3 грудня у різних куточках Чорнобаївщини відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

    Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – це нагадування всім про обов’язок перед людьми, які потребують захисту та підтримки. Тільки спільними зусиллями ми зможемо їм допомогти подолати життєві труднощі.

Фото без опису

    Так, Чехівський та Жовтневий психоневрологічні інтернати звернулися до райдержадміністрації із проханням виділити кошти на їхні потреби. Райдержадміністрацією це питання було винесене на сесію, а депутатами районної ради одностайно підтримано. Тож сьогодні голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда та депутат районної ради, голова   комісії  з питань планування, бюджету та фінансів Анатолій Чупрун відвідали інтернатні заклади району та вручили сертифікати на 50 тисяч гривень: Жовтневому інтернату для придбання варочного котла для приготування їжі, а Чехівському – для придбання телевізора та ноутбука для облаштування комп’ютерної кімнати.

Фото без опису

Фото без опису

    Безліч заходів  пройшло сьогодні  в Чорнобаї. Святкове дійство «Діти сонця» відбулося в «Інклюзивно-ресурсному центрі з відділенням денного перебування дітей з особливим освітніми потребами».

Фото без опису

    До вихованців та їхніх батьків звернулася перший заступник голови РДА Валентина Стилик.

    - Сьогоднішня зустріч вже стала доброю традицією. Цього  дня увага всієї міжнародної спільноти привернута до людей та дітей, які мають певні проблеми зі здоров’ям. У липні цього року на базі вашого закладу сесією районної ради створено новий комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсний центр із відділенням денного перебування дітей з особливимиосвітніми потребами» із тим, аби соціалізувати дітей, аби ви відчували турботу і підтримку. У рамках інклюзивної освіти у нас у районі вже створено кілька класів, у дитсадках є групи з інклюзивним навчанням, тобто освіта стає більш доступною для всіх. На наступний рік у нас запланований капітальний ремонт вашого закладу. Ми хочемо створити умови, в яких би діти не просто перебували певний час, а отримували необхідні процедури та корекційні заняття, - зазначила Валентина Борисівна. - Грудень місяць багатий на свята, і у вас вони почалися вже сьогодні. Я бажаю всім вам, щоб зміцнилося ваше здоров’я, щоб на ваших обличчях завжди була усмішка, щоб ви знаходили піклування і підтримку не лише батьків, а всіх, хто вас оточує.

 

Фото без опису

    Від районної державної адміністрації та районної ради Валентина Стилик вручила всім дітям подарунки.

    Зі словами вітань до дітей і їхніх батьків також звернулися селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко і багаторічний спонсор закладу, директор СТОВ „Світанок” Іван Тітаренко, які теж прийшли не з порожніми руками.

    Діти показали своїм друзям, батькам та гостям заходу невеличку виставу, взяли участь у конкурсах, поспівали і потанцювали. Після вітань усіх пригостили смачним короваєм.

Фото без опису

    Продовжилося свято для дітей у кінотеатрі «Мир», де відбувся щорічний традиційний фестиваль для дітей з інвалідністю «Повір у себе». Фестиваль проводиться за ініціативи районного центру дитячої та юнацької творчості, відділу освіти, за підтримки Управління з питань праці і соціального захисту населення і районної організації Товариства Червоного Хреста. За святковим столом він зібрав кілька десятків дітей та їхніх батьків з усього району.

Фото без опису

    - Усі ми родом із дитинства. І перегортаючи сторінки вже дорослого життя ми завжди з приємністю згадуємо ті моменти, які відкарбувалися у пам’яті. Дуже хотілося б, щоб цей щорічний фестиваль, який збирає дітей із різних куточків району, запам’ятався вам як захід, де ви цікаво провели час, де ви зустріли нових друзів. Фестиваль має назву «Повір у себе», тож дуже хотілося б, щоб ви всі вірили у свої можливості, щоб ви не зупинялися на тих перемогах, які ви вже здобули чи які ви ще матимете у своєму житті, - побажала всім присутнім Валентина Борисівна.

 

Фото без опису

    Діти із задоволенням взяли участь у конкурсно-розважальній програмі: пограли в різноманітні ігри, позмагалися в конкурсах, продемонстрували таланти, розповідаючи гуморески та співаючи пісні. Як завжди, щиро поспілкувалися з однолітками, показали свої нові досягнення, за які були винагороджені призами.

Фото без опису

Фото без опису

     Як розповіла дев’ятикласниця Христина Темченко із Чорнобаю, вона щороку відвідує фестиваль, адже він дає змогу у неформальній обстановці поспілкуватися з друзями, показати свої таланти та познайомитися із талантами інших. Не вперше приїхали на свято і Людмила Микитенко із сином Рустамом зі Степового. Жінка розповіла, що попри велику кількість дітей на фестивалі, без уваги не лишається ніхто. Зауважує, що діти відчувають себе однією великою родиною.

    У районному Будинку культури пройшла спортивна Спартакіада, учасники якої мали змогу позмагатися у турнірах з дартсу, армрестлінгу та шашок.

Фото без опису

Фото без опису

    У результаті турнірних змагань переможцями та призерами стали: в дартсі – І місце – Антон Пух, ІІ місце – Андрій Сіньківський, ІІІ місце – Михайло Купленик; з армрестлінгу – І місце Валерій Антонов, ІІ місце –Антон Пух, ІІІ місце – Михайло Купленик; у шашках І місце у Андрія Сіньківського, ІІ місце в Михайла Купленика, ІІІ місце у Кліма Мєшалкіна. Переможці та призери змагань нагороджені призами та грамотами. По закінченні змагань учасники мали можливість поспілкуватись та посмакувати смачними бутербродами та солодощами.

    У Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання клубу молодих людей з інвалідністю „Надія”. Директор Центру Інна Шпак провела тренінг на тему «Я у майбутньому» та наголосила на необхідності подолання замкнутості, адаптації в суспільстві через спілкування із знайомими й налагодження нових контактів. Учасники засідання розповіли про свої захоплення, досягнення та плани на майбутнє.

Фото без опису

Фото без опису

    А в Чорнобаївській районній бібліотеці пройшло спільне засідання клубу обдарованих жінок з обмеженими можливостями «Розрада» і учасників клубу ветеранів «Зустріч» на тему «Чайна церемонія. Традиції чаювання». Театралізоване дійство з гумористичними сценками, цікавими презентаціями, сценічними костюмами різних національностей, пізнавальними розповідями про походження чаю, його різновиди та способи заварювання підготували бібліотекарі для гостей свята.

Фото без опису

    Цікавою і теплою видалася розмова міжучасниками засідання. Власні вірші звучали у виконанні Віри Тараненко та Лідії Науменко, радувала гуморесками, а також дивувала чудовими виробами ОленаСічкар (с. Малі Канівці), щирі оплески отримала за віршоване вітання Євдокія Сабадаш (с. Москаленки). Захоплювали смачними стравами Лідія Ляпкало із донькою Наталією із с. Придніпровське. Неперевершені пісні звучали у виконанні народного аматорського гурту «Перевесло». З чудовим настроєм і словами подяки залишали бібліотеку учасники зустрічі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь