A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині обговорили питання розвитку галузі кролівництва

Дата: 13.03.2019 17:36
Кількість переглядів: 619

  

 Фото без опису

    13 березня в Чорнобаївській РДА  відбувся семінар, на якому розглядались питання сучасного стану, проблем та перспектив розвитку галузі кролівництва.

  Перед присутніми виступила начальник управління агропромислового розвитку  райдержадміністрації  Алла Бука, яка  зазначила, що наразі  в Чорнобаївському районі утримується  близько 6-7 тисяч  кролів. Протягом останніх років створено 3 кооперативи по вирощуванню кролів.

   Довгий час вирощуванням кролів займалися у приватних господарствах, і це дійсно було популярною справою.  Але   через  масові загибелі поголів’я та хвороби вирощування кролів стало складним завданням, тому проведення нарад та семінарів для отримання порад фахівців з кролівництва на сьогоднішній день є дуже актуальним.

   На нараді   виступив  заступник директора Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН України Олексій Гончар, який  ознайомив присутніх з сучасними технологіями утримання кролів, старший науковий співробітник станції біоресурсів НААН  Володимир Міхно  розповів про організацію годівлі кролів, а начальник відділу виробництва екологічно чистої продукції Олександр Гавриш  - про  ветеринарне обслуговування та заходи профілактики у кролівництві.

      На питанні  санітарно-гігієнічних умов  утримання  кролів  зупинився заступник начальника Чорнобаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області Валерій  Приліпко.

Фото без опису

 

Фото без опису

      Голова кооперативу «Сокіл» Андрій  Провозюк наголосив на тому, що кооперативом вже напрацьовані ринки збуту, налагоджена система вирощування та реалізації кролів та  звернувся до всіх кролеводів з пропозицією об’єднатись, щоб спільно вирішувати проблеми. Учасники зібрання відгукнулись на цю пропозицію, а також відвідали його ферму.

 

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь