A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На сесії районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації Сергія Джоболди за 2017 рік

Дата: 06.03.2018 17:28
Кількість переглядів: 909

Фото без опису

    6 березня 2018 року  о  10  годині  в  сесійній залі районної ради за ініціативою голови Чорнобаївської районної державної адміністрації  відбулася 23 сесія районної ради VII  скликання. На ній депутати розглянули майже 40 питань порядку денного.

    На початку сесії мали можливість виступити представники громадських організацій, які висловили свої думки стосовно ситуації в державі. Далі ж депутати внесли деякі зміни до порядку денного та працювали відповідно до нього. Усього були присутніми 29 депутатів із 34.

    Першим питанням розглянули Програму економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2018 рік.

    Потім відповідно до статті 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 45 Закону України «Про державну службу» депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації Сергія Джоболди про підсумки економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району у 2017 році.

Фото без опису

    - Робота апарату, управлінь і відділів райдержадміністрації, районних служб зосереджувалась на практичній реалізації заходів Стратегії  розвитку Чорнобаївського району  на період до 2020 року, Програми  економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік,  69 районних цільових програм у галузях сільськогосподарського і промислового виробництва, будівництва, транспорту і зв’язку, соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури. В 2017 році розроблено і винесено на розгляд депутатів районної ради 18 районних програм та внесені відповідні зміни до 16 програм, - розповів Сергій Миколайович. - Протягом 2017 року головою райдержадміністрації та першим заступником було розглянуто 497 звернень громадян, з яких 171 надійшло  на Урядову гарячу лінію. Вирішення питань ліквідації наслідків, завданих стихійним лихом 1 липня, впровадження  енергозберігаючих заходів,  проведення ремонтних робіт та реконструкцій бюджетних установ (шкіл, дитячих садочків, ФАПів та амбулаторій, Будинків культури), вирішення екологічних проблем здійснювались завдяки співпраці з депутатами всіх рівнів (повний текст звіту оприлюднено на сайті Чорнобаївської райдержадміністрації https://chornobay-rda.gov.ua/publichnij-zvit-golovi-rajonnoi-derzhavnoi-administracii-12-24-02-24-02-2017/).

    Депутати прийняли рішення організувати роботу в режимі діалогу запитання-відповідь. Зокрема, депутат Микола Джулай поцікавився, що голова РДА зробив для обрання голови районної ради, якого немає вже більше року. На що Сергій Джоболда відповів, що хоч він і не знімає з себе відповідальності за вирішення цього питання, та все ж обов’язок обрання голови районної ради покладається на депутатів.  

    Також Сергій Миколайович надав роз’яснення щодо механізмів формування районного бюджету та забезпечення харчуванням дітей. Та відповів на запитання стосовно створення в районі об’єднаних територіальних громад.

    - Я завжди агітував за створення об’єднаних територіальних громад. Адже ОТГ є і балансоутримувачем своїх закладів, і розпорядником коштів, яких сьогодні внаслідок реформи децентралізації у бюджети ОТГ надходить більше, ніж до районного бюджету. І я закликаю усіх сільських голів, усіх депутатів, щоб, втрачаючи свої повноваження чи якісь амбіції, створити у цьому році ще одну громаду, чи стільки, скільки їх потрібно, щоб увесь район був сформований із територіальних громад, - зауважив Сергій Миколайович.

    Водночас депутат районної ради Валентина Гонтар привернула увагу депутатів та голови РДА до становища сільгоспвиробників району, на яких тримається районний бюджет, але які сьогодні опинилися у скрутному становищі.

    - На жаль, у нас сьогодні немає повноважень по підтримці великих сільгоспвиробників, ми можемо підтримувати тільки кооперативи чи сімейні ферми. Я дякую сільгоспвиробникам, які на сьогоднішній день, не зважаючи на збитковість тієї самої галузі тваринництва, працюють у цій сфері. І в нас показник по виробництву м’яса і молока є одним із найвищих по області. З 8000 штатних працівників у нашому районі 3400 працюють у сільському господарстві. Наш район сьогодні живе завдяки сільгосппідприємствам. Тож мені хочеться вірити, що з тих програм, які в цьому році започатковані Урядом для підтримки сільськогосподарської галузі, частина коштів надійде і нашим виробникам, - зауважив Сергій Джоболда.  

    Депутат районної ради Лідія Русакова звернулася до очільника району з питанням щодо якості проведеного ремонту доріг в районі.

    - У 2017 році проведено ямкові ремонти доріг загального користування місцевого значення, за рахунок коштів районного бюджету та субвенцій сільських рад  на суму 9948,0 тис. грн, що більше в 2,3 рази освоєних на ремонти доріг в 2016 році коштів. І близько 5 млн державних коштів було використано через облавтодор. Восени до нас приїздила спеціальна комісія з Укравтодору, яка перевіряла якість ремонту, брала проби щодо товщини асфальту, щодо якості. За результатами перевірки зауважень до якості ремонту у них не було, - розповів Сергій Миколайович. – Що стосується ремонту доріг у 2018 році, то з початку цього року обов’язки по утриманню доріг загального користування місцевого значення передані обласній державній адміністрації. З 1 січня 2018 року працює Дорожній фонд, в якому акумулюються кошти для проведення капітальних і ямкових ремонтів та експлуатаційного утримання доріг. На сьогодні тільки визначаються пріоритети роботи на цей рік. Водночас, усі свої дороги загального користування місцевого значення, по яких минулого року було розпочато ремонт і які потребують ремонту цього року, ми подали на фінансування з Дорожнього фонду і їх було включено до переліку робіт, які планують провести за рахунок фонду. Дорога державного значення Мельники-Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни обслуговується Службою автомобільних доріг через облавтодор. Відповідно, вона відповідає і за розчистку цієї дороги, і за її подальший ремонт. Ми неодноразово звертатися у відповідні служби з приводу ремонту цієї дороги, адже вона є воротами в Черкаську область із Полтавської.

    Сергій Джоболда відповів ще на кілька запитань депутатів та присутніх у залі представників громадськості. Після цього депутати прийняли звіт голови до відома (28 депутатів проголосували «за», один депутат утримався).

    В ході подальшої роботи депутати прийняли рішення про встановлення вартості харчування дітей, затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік та внесли зміни до  рішення  районної  ради від 22.12.2017 №22-2/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік».

Фото без опису

    За поданням райдержадміністрації були ухвалені районні програми. Зокрема, Програма розвитку дорадчої служби та дорадчої діяльності в Чорнобаївському районі Черкаської області на 2018-2019 роки; Програма охорони родючості ґрунтів Чорнобаївського району Черкаської області на 2018-2022 роки; Програма розвитку системи лікувально-профілактичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2018-2020 роки; Програма функціонування Центру надання адміністративних послуг Чорнобаївської  районної  державної  адміністрації на 2018 – 2020 роки; Програма зайнятості населення Чорнобаївського району на 2018 – 2020 роки та інші.

    Також депутатами було внесено зміни до низки рішень районної ради: рішення від 20.04.2017  №16-3/VІІ «Про Порядок використання коштів районного бюджету на придбання санаторно-курортних путівок для оздоровлення учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції)»; рішення від 22.12.2017  №22-4/VІІ «Про програму підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів у Чорнобаївському районі на період 2018-2020 роки»; рішення від 20.12.2011 №10-6/VІ «Про програму розвитку галузі молочного скотарства у Чорнобаївському районі на 2011-2020 роки» зі змінами від 20.07.2012, 11.09.2012, 20.06.2013, 10.08.2017; рішення від 20.10.2015  №49- 5/VІ «Про  програму розвитку паліативної допомоги та догляду в Чорнобаївському районі на 2015-2020 роки»; рішення від 11.11.2016  №12- 3/VІІ «Про районну  програму імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб  на 2017 – 2018 роки»; рішення від 06.08.2013 №25- 1/VІ «Про районну програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2014 – 2018 роки» зі змінами від 27.08.2014 та інші.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь