A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулася виїзна колегія та нарада директорів закладів освіти

Дата: 11.04.2019 17:28
Кількість переглядів: 852

Фото без опису

Фото без опису

 

10 квітня за участю першого заступника  голови районної державної адміністрації Валентини Стилик відбулася виїзна колегія та нарада директорів закладів освіти Чорнобаївського району.

У ході поїздки її учасники оглянули Жовнинський, Тимченківський, Москаленківський і Васютинський НВК та обговорили особливості налагодження партнерських взаємин між закладами освіти й громадою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Першим відвідали Жовнинський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради. Директор закладу, депутат районної ради Наталія Шидлаускас провела екскурсію закладом, де протягом останніх років було здійснено капітальний ремонт та облаштовано дошкільний підрозділ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Як розповіла Наталія Миколаївна, це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль різних гілок влади, а також місцевого господарства. Так, на капітальний ремонт закладу було використано кошти державного, обласного, районного та сільського бюджетів, депутатів та СТОВ ім. Чкалова – загалом майже 1,5 млн грн. Що ж стосується облаштування дошкільного підрозділу Жовнинського НВК, то воно теж стало можливим завдяки об’єднанню зусиль усіх партнерів закладу.

Фото без опису

 Директори шкіл відвідали відкритий урок у 1 класі «Я досліджую світ». Класний керівник Віра Плахотник, використовуючи різноманітні методи навчання у цікавій формі, спонукала дітей досліджувати довкілля та бути активними.

Фото без опису

Фото без опису

У Тимченках учасники виїзної колегії взяли участь в урочистому відкритті дошкільного закладу, спостерігали за ранковою зустріччю «День народження дитячого садка». За словами директора Тимченківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», депутата районної ради Катерини Ратушної, спільними зусиллями  було проведено капітальний ремонт даху із заміною на металочерепицю та  переобладнано частину приміщення школи під дошкільний підрозділ відповідно до сучасних вимог. На це було витрачено 1,97 млн грн коштів державного, районного та сільського бюджетів.       

Фото без опису 

Під час відвідин Москаленківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» його директор Віра Кузько розповіла про співпрацю закладу із органами місцевого самоврядування та господарствами. Так, спільними зусиллями сільської ради та ТОВ ім. Шевченка було проведено капітальний ремонт харчоблоку в закладі дошкільної освіти, а за кошти районного бюджету замінено вікна. СТОВ «Дніпро» забезпечує заклад овочами (картоплею, капустою, столовим буряком, морквою, цибулею) та молоком. За рахунок господарства придбано наочність для створення сучасного простору Нової української школи, з яким ознайомила присутніх учитель 1 класу Москаленківського НВК Тетяна Бабир.

Створення сучасної  матеріально-технічної бази дає широкі можливості як учневі, так і вчителю. Тож коли у Васютинському НВК виникла  потреба осучаснення обладнання кабінету інформатики, до проекту спільно взялися голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда та місцеве господарство - корпорація «Дніпро» в особі  Петра  Душейка та його синів. За їх фінансової підтримки проведено  ремонтні роботи в кабінеті інформатики та історії, розповіла директор Васютинського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-IІI ступенів» Світлана Черненко. За спонсорські кошти  корпорації «Дніпро» також було проведено капітальний ремонт харчоблоку замінено вікна на металопластикові, вхідні двері, відремонтовано водопровід, встановлено паркан з боку спортивного майданчика, проведено капітальний ремонт класної та спальної кімнат 1 класу. Для зміцнення матеріально-технічної бази щороку виділяються кошти на ремонти класних кімнат, придбання меблів, стендів, комп’ютерної техніки, оплати Інтернет-послуг, придбання  інвентарю для робіт на дослідних ділянках, столового, спортивного та ігрового  обладнання для школи та закладу дошкільної освіти. За рахунок корпорації  учні безкоштовно харчуються та оздоровлюються влітку, їздять на екскурсії. Коштом державного, районного та сільського бюджетів (всього понад 1,8 млн грн) за останні роки у закладі зроблено капітальний ремонт даху приміщень дошкільного закладу та приміщення школи Васютинського НВК, створено сучасне  освітнє середовище для першокласників.

Фото без опису

Як зауважила перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик, завдяки спільним зусиллям різних гілок влади та місцевих господарств на сьогодні є можливість суттєво поліпшувати умови перебування та навчання дітей у дошкільних закладах та школах.

  • Тільки там, де є співпраця, де є розуміння і підтримка як з боку сільської влади, так і з боку громади, місцевих підприємств, там є результати, - зазначила Валентина Борисівна.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь