A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді говорили про перспективи розвитку туристичної галузі та про підсумки надання субсидій на житлово-комунальні послуги

Дата: 19.06.2017 17:24
Кількість переглядів: 839

Фото без опису

    19 червня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду за участю заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, працівників апарату та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Під час наради було розглянуто ряд актуальних питань.

    Про проблеми та перспективи розвитку туристичної галузі району інформувала присутніх начальник відділу культури і туризму  райдержадміністрації Світлана Шаповал. – Пріоритетними напрямками розвитку туризму для нашого району є в’їзний та внутрішній  туризм, зокрема це туризм пов'язаний з відвідуванням історичних, пам’ятних місць та малопоширений сільський зелений туризм. В районі прийнята і діє Програма розвитку туризму в Чорнобаївському районі до 2020 року (рішення сесії районної ради від 06.08.2013 року). На її виконання: складені паспорти туристичних об’єктів, розроблені туристичні маршрути, до кожного маршруту та музейному закладу виготовлено інформаційний буклет, виготовлено буклет про туристичні принади району «Чорнобаївщина туристична», виготовлено макет туристичної карти, – зазначила Світлана Станіславівна.

    Основними туристичними об’єктами району є 7 музейних закладів та туристичні об’єкти, а саме: Васютинський дендропарк, Великобурімський парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, приватний історико-етнографічний музей-скансен  «Козацькі землі України», комплексна пам’ятка природи загальнодержавного значення урочище «Бурти», ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Сулинський», а також природно-ресурсний потенціал: озеро «Джулайка» та озеро с. Крутьки.

    Фонди Чорнобаївського районного краєзнавчого музею переміщено в приміщення районної бібліотеки. Наразі музей працює в закритому режимі, проходить опис експонатів. В Кліщинському літературно-меморіальному музеї М.П.Старицького проведено капітальний ремонт та реекспозицію. В приміщеннях закладів освіти знаходиться 41 музейна кімната, де зберігається близько 23 тисячі музейних експонатів, – зазначила Світлана Шаповал.

    – Приємно, що жителі громади ініціюють та долучаються до створення пам'яток історії та культури – пам’ятника до ювілейної річниці Кліщинського козацького повстання 1767-1770 рр. для даної цілі з бюджету району надано цільову субвенцію. Наразі згідно робленого ескізу виготовляється пам’ятник. Ініціативною групою проходить прибирання території колишнього  Кизиверського городища, датованого ХІ-ХІІ ст.  та створення оглядового майданчика, – зазначив Сергій Джоболда.

    Про стан сплати за використані енергоносії та підготовку до опалювального сезону 2017-2018 року доповів директор Чорнобаївського комунального підприємства тепломереж райдержадміністрації Євгеній Самченко.

    – Необхідно  спрямувати всі зусилля на те, щоб знайти шляхи мінімізації витрат підприємством, а також найближчим часом подати тарифи на послуги з теплопостачання на затвердження до Чорнобаївської районної ради, - зауважив Сергій Джоболда.

    В порядку контролю  про підсумки надання субсидій на житлово-комунальні послуги мешканцям району на опалювальний період 2016-2017 року звітував начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський, який зазначив, що протягом опалювального сезону 2016-2017 року житловою субсидією користувалося 8790 сімей.  Загальна сума призначених субсидій за опалювальний сезон 2016-2017 років  становить 125,9  млн грн.

    Станом на 15 червня 2017 року до управління звернулося 1523 сімей із заявами про призначення субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу, з яких 1036 сім’ям призначено житлову субсидію. Виплачено субсидію для придбання твердого палива в 2017 році на суму 2150,3 тис грн  228 сім’ям зроблено перерахунок на світло, бо призначення субсидії було з січня-лютого 2017 року.

    В  травні 2017 року  перереєстровано  8790 особових справ  отримувачів субсидій. На всі особові справи  замовлено довідки про склад сім’ї, довідки РЕМ, УЕГГ, ВУЖКГ та тепломережа. Після надходження довідок та доопрацювання програмного забезпечення (не працює обмін з ДФС ) по цих особових справах буде проведено обрахунок.

    Також на апаратній нараді було розглянуто організаційні питання, а саме: про стан  виконання бюджетів у травні 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан функціонування медичних закладів району; про стан епізоотичної ситуації в  районі; про стан  оздоровлення дітей в районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь