A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаївському районі пройшли урочистості з нагоди Дня медичного працівника

Дата: 19.06.2017 17:15
Кількість переглядів: 1850

Фото без опису

    День медичного працівника — одне з небагатьох свят, яке не втратило свого значення через політичні чи економічні мотиви.

    Немає місії благороднішої, ніж повернути хворому радість одужання, і немає місії відповідальнішої, бо в руках лікаря – життя людини.

    16 червня в районному будинку культури пройшли заходи з нагоди Дня медичного працівника, за участі голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди та заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, Почесного голови Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петра Душейка, депутатів обласної ради Сергія Лихошерста, Миколи Пошиваника, Романа Буданцева, керівників господарств, селищного та сільських голів.

Фото без опису

    Сергій Джоболда сердечно привітав медичних працівників з їх професійним святом, висловив щиру вдячність за самовідданість, милосердя, доброту й щедрість душі. – Шановні учасники урочистого зібрання! Не треба забувати й про те, що нелегкі часи сьогодні  долає Україна, і професія медичного працівника для скалічених війною людей – остання надія на порятунок. Адже медик лікує не тільки тіло, він дає пацієнтові надію на повноцінне життя. З нагоди свята зичу всім здоров’я, злагодженої та натхненної праці, достойної зарплати, добробуту в родинах, гармонії в душі і довгоочікуваної Перемоги Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Під час проведення урочистостей з нагоди професійного свята очільник району вручив відзнаку "За заслуги перед громадою" 4 медичним працівникам, 39 особи нагороджено грамотами.

    З 2017 року в Україні стартувала  нова реформа медичної галузі, яка  передбачає виведення української медицини на новий  європейський рівень.

    Вона  гарантуватиме медичним закладам господарську автономію, лікарям - незалежність у прийнятті професійних рішень, незалежний соціальний статус, належний рівень оплати праці та якісне медичне обслуговування, доступне для усіх верств населення.

    На першому етапі  реформування зміни стосуватимуться первинної ланки медицини. Саме тому впродовж 2016 року основну увагу  в районі приділено саме Центру первинної медико-санітарної допомоги.

    На капітальні ремонти закладів охорони здоров’я первинної ланки в минулому році освоєно 1,7  млн грн. Проведено капітальні ремонти  приміщень 2 х лікарських амбулаторій та одного ФАПу. По всіх закладах були проведені поточні ремонти та  енергозберігаючі заходи на суму близько 300 тис грн.

     На покращення  матеріально-технічної бази, придбання обладнання та медикаментів використано 621 тис грн.

    Не залишається поза увагою і  Чорнобаївська центральна районна лікарня.  В минулому році за рахунок коштів місцевого бюджету та сільської субвенції  в закладі проведено  капітальні та поточні ремонти на суму  2 млн 431 тис грн.

    За новітніми стандартами проведено капітальний ремонт операційного блоку, облаштування кабінету «Довіра», приміщення для муфельної печі. Закуплена нова апаратура на суму близько 5 млн грн, яка полегшує діагностичну роботу лікарів та забезпечує скориговане лікування хворих.

    Розуміючи, якою гострою сьогодні є проблема з енергоресурсами, якою є вартість природного газу та проблеми з його постачанням - проведено ряд заходів з енергозбереження та енергоефективності. В минулому році проведено реконструкцію котельні  з встановленням  твердопаливних котлів в ЦРЛ. Обсяг заміщеного природного газу склав 240 тис м3 в рік, що дало можливість зекономити не лише кошти районного бюджету, а й забезпечити належний температурний режим. В 2016 році Іркліївську лікарню переведено на опалення альтернативними видами палива, що  дає можливість зменшити споживання природного газу  на 130 тис м3 в рік.

    Уже в цьому році рішенням сесії районної ради додатково виділено понад 3,5 млн грн для проведення капітального ремонту  реанімаційного та травматологічного відділень.

    Всім відомо, що гострою проблемою галузі є проблема кадрового забезпечення. З метою її вирішення затверджено програму по підтримці молодих лікарів галузі охорони здоров’я Чорнобаївського району на 2017-2021 роки. Згідно програми виділено пів мільйона грн для забезпечення службовим житлом молодих спеціалістів-лікарів, а також встановлено виплату одноразової допомоги та додаткової заохочувальної надбавки в розмірі 50% від посадового окладу протягом перших трьох років.

    Все вищезазначене стало можливим завдяки зусиллям і співпраці районної влади, депутатського корпусу, селищного і сільських голів, окремих керівників с/г підприємств, керівників закладів охорони здоров’я району.

    Гарний настрій учасникам свята додали виступи вихованців аматори районного будинку культури.

 

Нагороджені:

 

       Грамотою обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високу професійну майстерність, вагомі трудові досягнення та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено: Олійника Валерія Федоровича – завідувача відділення терапевтичного профілю (с. Іркліїв) Чорнобаївської районної лікарні.

 

    Грамотою Черкаської обласної ради за багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено: Мазур Любов Олексіївну – лікаря–ендокринолога Чорнобаївської центральної районної лікарні.

 

    Відзнакою районної державної адміністрації, районної ради «За заслуги перед громадою» нагороджено:

 

1.      Мазура Григорія Юрійовича – завідувача травматологічним відділенням Чорнобаївської ЦРЛ , заслуженого лікаря України.

 

2.      Іщенко Світлану Григорівну – акушерку Хрестителівської лікарської амбулаторії комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради».

 

3.      Максимчука Володимира Дмитровича – завідувача хірургічним відділенням Чорнобаївської ЦРЛ.

 

4.      Чижика Івана Івановича – завідувача інформаційно-аналітичним відділом Чорнобаївської ЦРЛ.

 

    Грамотою районної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено: Козлову Тетяну Іванівну – головного лікаря ЦРЛ та за представленням громадської організації «Воїни АТО Черкащини» нагороджено від Всеукраїнського об’єднання «Країна» відзнакою «За мужність та милосердя» та Грамотою Громадського формування «Народна самооборона» та Громадської організації «Воїни АТО Черкащини» за активну громадську позицію, значний внесок в наданні допомоги учасникам бойових дій в зоні АТО.

 

    Грамотою районної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено: Гичку Наталію Миколаївну – головного лікаря Лівобережної станції швидкої медичної допомоги та Грамотою Громадського формування «Народна самооборона» та Громадської організації «Воїни АТО Черкащини» за активну громадську позицію, значний внесок в наданні допомоги учасникам бойових дій в зоні АТО.

 

    Грамотою районної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено: Тарасенко Любов Олексіївну – головного лікаря Чорнобаївської амбулаторії ПМСД  КЗ «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» та Грамотою Громадського формування «Народна самооборона» та Громадської організації «Воїни АТО Черкащини» за активну громадську позицію, значний внесок в наданні допомоги учасникам бойових дій в зоні АТО.

 

   Нагороджені Грамотою районної державної адміністрації:

 

1. Бабляк Євгеній Дмитрович – лікар-хірург хірургічного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

2.  Бець Надія Миколаївна – молодша медична сестра педіатричного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

3. Бугрій Тетяна Іванівна – сестра медична загальної практики сімейної медицини Вереміївської лікарської амбулаторії комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

4. Ведмідь Тетяна Григорівна – завідувач акушер-гінекологічним відділенням Чорнобаївської ЦРЛ;

5.      Величко Інна Валеріївна – акушерка ФАП с. Новоукраїнка комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради;

6.      Гордієнко Людмила Іванівна – статистик медичного інформаційно-аналітичного відділу Чорнобаївської ЦРЛ;

7.      Грошева Наталія Іванівна – лікар загальної практики-сімейний лікар Богодухівської сільської лікарської амбулаторії комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

8.      Данько Наталія Григорівна – фельдшер Лящівської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;  

9.      Денищич Анжела Сергіївна - фельдшер з медицини невідкладних станів (бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та виїзних консультативних бригад);

10.    Заспа Світлана Іванівна – сестра медична загальної практики сімейної медицини Чорнобаївської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;       

11.    Зобенько Людмила Іванівна - фельдшер з медицини невідкладних станів (бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та виїзних консультативних бригад);

12.    Ільїна Віталіна Михайлівна – сестра медична терапевтичного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

13.    Квітка Антоніна Миколаївна – фельдшер з медицини невідкладних станів (бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та виїзних консультативних бригад);

14.    Коваль Марія Григорівна – лікар-акушер-гінеколог поліклініки Чорнобаївської ЦРЛ;

15.    Кретова Надія Григорівна – лікар-нарколог Чорнобаївської ЦРЛ;

16.    Купчин Іван Михайлович – завідувач неврологічним відділенням Чорнобаївської ЦРЛ;

17.    Кравцова   Надія   Миколаївна  –  завідувач господарством Чорнобаївської ЦРЛ;

18.    Курапова Світлана Леонідівна – головна сестра медична Чорнобаївської ЦРЛ;

19.    Марченко Алла Василівна - сестра-господиня поліклінічного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

20.    Меньшикова Любов Миколаївна – сестра медична патронажна Великобурімської сільської лікарської амбулаторії комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

21.    Нагез Світлана Федорівна – лікар-дерматовенеролог Чорнобаївської ЦРЛ;

22.    Носенко Микола Васильович – лікар-терапевт дільничного Іркліївської лікарської амбулаторії комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

23.    Перепелиця Наталія Василівна – фельдшер з медицини невідкладних станів (бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та виїзних консультативних бригад);

24.    Плахтій Тетяна Іванівна – сестра медична педіатричного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

25.    Сімейко Тетяна Василівна – заступник головного бухгалтера Чорнобаївської ЦРЛ;

26.    Тараненко Тетяна Федорівна – лікар-терапевт терапевтичного відділення Чорнобаївської ЦРЛ;

27.    Христенко Лідія Олександрівна – лікар-терапевт дільничного Чорнобаївської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

28.    Худенко Надія Василівна – старша сестра медична об’єднаного відділення терапевтичного профілю (с.Іркліїв) Чорнобаївської ЦРЛ;

29.    Чабаненко Галина Полікарпівна – лікар-офтальмолог Чорнобаївської ЦРЛ;

30.    Чопенко Лариса Григорівна – сестра медична ФАП с.Придніпровське комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

31.    Шаповал Олена Федорівна –  секретар Чорнобаївської ЦРЛ;

32.    Шмітько Раїса Михайлівна – сестра медична патронажна  ФАП с.Москаленки комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради»;

33.    Щербина Анатолій Петрович – водій Чорнобаївської ЦРЛ;

34.    Юнакова Олена Анатоліївна –  сестра-господиня об’єднаного відділення терапевтичного профілю (с.Іркліїв) Чорнобаївської ЦРЛ.

 

 

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь