A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій в період весняного паводку та стан охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення району говорили на апаратній нараді

Дата: 19.03.2018 17:14
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

    19 березня під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Джоболди  відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, на якій розглянуто 2 основних питання.

Фото без опису

    Завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) райдержадміністрації Вадим Рудянчук спільно з начальником  Чорнобаївського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області Олександром Полубєхіним інформували присутніх про заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій в період весняного  паводку та льодоходу 2018 року.

    – На виконання „Плану дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і  відомств, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності з підготовки до пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2018 році” наказом начальника цивільного захисту району від 12.02.2018 створено оперативний штаб з безпечного пропуску льодоходу, паводку та повені на території району. В разі потреби буде розроблено графік цілодобового чергування членів штабу, – зазначив Вадим Рудянчук. – Сільським та селищному головам рекомендовано обстежити  всі наявні на території сільських рад гідротехнічні споруди, забезпечити проведення регулярних спостережень за гідрологічним і льодовим режимом.

    Для проведення запобіжних заходів та ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків в районі при потребі буде залучена до використання інженерна та спеціальна техніка ДРП № 2 філії Золотоніської ДЕД – 3 одиниці, Чорнобаївського КП «ВУЖКГ» – 3 одиниці, КП «Чорнобай Ринок» – 1 одиниця, ДПРП № 6 – 2 одиниці. На території району в місцевих господарствах до проведення робіт по ліквідації наслідків НС можливо буде залучити техніку  в кількості 76 одиниць. Це бульдозери, екскаватори, асенізаційні автомобілі, пожежні автомобілі, причепні тракторні цистерни з насосами, мотопомпи.

    Для вирішення завдань по порятунку людей на воді  до робіт можна залучити ДПРП № 6 – 1 човен весельний, ПСРП «Рибартіль» – 20 баркасів РЛ-7000, ТОВ «Жовнинське» – 20 баркасів РЛ-7000, 7 – РБ 6400.

    – На даний час  в районі залишається досить висока загроза  паводку. Тому відповідним службам, селищній та сільським радам необхідно бути готовим до проведення заходів по попередженню затоплень талими водами в населених пунктах району, – зазначив Сергій Джоболда.

    По другому питанню про стан охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення району доповіла заступник директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району Людмила Баль, яка зазначила, що на сьогоднішній день в центрі знаходиться більш як 3000 підопічних: з них  514 ветеранів війни та 151 особа з інвалідністю, життєдіяльністю яких опікуються 126 працівників, що надають соціальні послуги через 6 відділень територіального центру.

    В центрі функціонує відділення  соціальної допомоги вдома, де керуючись положенням про територіальний центр соціальні робітники 2-3 рази на тиждень відвідують своїх підопічних та надають відповідні послуги.

    В 2011 році територіальний центр впровадив  нову форму роботи  - послуги мультидисциплінарної команди, яка надає моральну та психологічну підтримку, медичну допомогу та соціальні послуги.  За 2017 рік обслужено 49 громадян, яким надано 315 послуг. 

    Налагоджена робота  «соціального таксі». Дістатися до поліклініки чи в аптеку або інший лікувальний заклад без принижень в громадському транспорті, або за великої плати в таксі тепер можуть особи з  інвалідністю, маломобільні групи населення,  що проживають у районі та підопічні, які обслуговуються територіальним центром. Послуга безкоштовна. При наданні такої послуги соціальний робітник  супроводжує свого підопічного.

    Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надає соціально-економічні послуги громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації. На обліку 503 особи, з них отримали: продуктів харчування 110 осіб на суму 11 669 грн, одягу та взуття 233 особи на суму 1597грн. Дільницею ремонтно-побутового обслуговування надано безкоштовно 880 послуги, швачкою – 347 послуг по ремонту одягу, перукарями – 1159.

    Діє університет третього віку для 43 слухачів проводить навчання з основ інформаційної грамотності, з краєзнавства, декупажу.

    В  територіальному центрі працює  відділення денного догляду для дітей з інвалідністю де на обліку  29 дітей. Працює як міні-дитсадок. Діти перебувають там з 8 до 17 години.

    Функціонують 2 стаціонарних відділення розраховані на 35 осіб. Обидва стаціонарні відділення відремонтовані та забезпечені всім необхідним.

    – Чорнобаївський територіальний центр в 2017 році  визнали одним з кращих в області, але і надалі необхідно проводити роботу щодо покращення якості послуг, що надаються найуразливішим верствам населення, – зазначив Сергій Джоболда  та вкотре подякував селищній та сільським радам за направлені субвенційні кошти територіальному центру соціального обслуговування.

    В порядку контролю розглянуто питання про розвиток екомережі, природно-заповідного фонду збереження біологічного та ландшафтного розмаїття району.

    По закінченню наради розглянуто питання щодо епідемічної ситуації в районі, зокрема захворювань на грип та ГРВІ серед населення району, дотримання теплових режимів в загальноосвітніх та медичних закладах району.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь