A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорили питання дотримання вимог санітарних норм і правил на ринках району при реалізації продовольчих товарів

Дата: 13.05.2019 17:12
Кількість переглядів: 527

   Фото без опису

   Сьогодні перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик провела  чергову щотижневу  нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

   Під час наради обговорено питання дотримання вимог  санітарних норм і правил  на ринках району при реалізації  продовольчих товарів, про що  доповів начальник районного    управління  ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Василь Катеруша. - В Чорнобаївському районі на КП «Чорнобай-ринок» реалізація м’ясних та молочних продуктів здійснюється в обладнаному приміщенні,  укомплектовано обладнанням та кадрами лабораторію ветеринарно - санітарної експертизи.  

  За 4 місяці цього року було проведено 1363 експертиз харчових продуктів: 194 експертизи м’яса свинини, 147 тушок птиці, проводилась експертиза молока та молочних продуктів, живої риби, овочів, яєць. За цей час здійснено 567 ветсанконтролів готової продукції промислового виготовлення.

   Валентина Стилик заслухавши звіт по даному питанню акцентувала увагу на проблемних питаннях та надала відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення. – З настанням теплої пори року необхідно забезпечити можливість підключення холодильного обладнання до електропостачання, підприємцями які здійснюють реалізацію швидкопсуючих продуктів харчування, особливо необхідно терміново обладнати павільйон для торгівлі в Іркліївській ОТГ, а у разі невиконання заходів щодо покращення санітарних умов, розглянути  питання про заборону реалізації харчових продуктів на стихійному ринку с.Іркліїв.                                                                                       

  Крім того, під час наради начальником  відділу освіти райдержадміністрації Раїсою  Піддубною було проінформовано  про  стан підготовки навчальних закладів району до  організованого завершення  2018-2019 навчального року. У свому виступі вона повідомила, що у цьому навчальному році охоплено навчанням 3169 учнів. Навчальні заняття в усіх ЗЗСО завершуються 24 травня, в цей день в усіх навчальних закладах пройде Свято останнього дзвоника.

  На виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням районної ради від 19.07.2018 № 26-12/VІІ буде проводиться організація відпочинку та оздоровлення дітей району влітку 2019 року, на що районним бюджетом на 2019 рік передбачено 482 408 грн на харчування учнів 1-4 класів у пришкільних таборах відпочинку та 279 500 грн на оздоровлення 43 дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування.

        Влітку 2019 року в 57 таборах при ЗЗСО району передбачається охопити організованим відпочинком 1805 учнів, що становить 61%  від загальної кількості учнів, які підлягають організованому відпочинку. Будуть працювати 30 пришкільних таборів відпочинку, 27 таборів праці і відпочинку, з метою удосконалення знань з питань вивчення іноземних мов у пришкільних таборах відпочинку та  таборах праці і відпочинку функціонуватимуть  мовні школи.

  Під кінець наради було обговорено стан виконання протокольних доручень голови райдержадміністрації за підсумками попередніх апаратних нарад.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь