A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

   День історичної пам’яті пройшов на Чорнобаївщині

Дата: 30.10.2018 17:08
Кількість переглядів: 835

 

   Сьогодні в районній центральній бібліотеці зустрілися кілька поколінь жителів Чорнобаївщини, аби  вшанувати день історичної пам’яті «Листи з неволі: жива історія і пам’ять поколінь» за районною акцією «Втрачені листи з минулого».

   З теплими словами  привітань до учасників зустрічі звернулись перший  заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик та Почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, за ініціативою якого і розпочалася ця колосальна пошукова робота втрачених листів остарбайтерів Чорнобаївщини. Петро Григорович урочисто вручив рідним листи від односельчан-остарбайтерів.

       Фахівці бібліотечної справи  повернули присутніх до історичних подій 1941-1943 років, розповіли про пошукову роботу рідних адресатів земляків - остарбайтерів, вивезених у Німеччину на примусові роботи та у концтабори.

      До уваги присутніх звучали театралізовані рядки листів, спогадів далекого 1943 року,  адже  людська пам’ять зберегла тисячі і тисячі епізодів безкомпромісного поєдинку добра зі злом та  небаченої звитяги і героїзму тих, хто боронив рідну землю, полив її кров’ю, хто поліг  у ній  навіки, смертю здолавши смерть.


     У виконанні Валентини П’ятікової, викладачки районної дитячої школи мистецтв та колективу хору ветеранів «Житограй» звучали пісні, приурочені трагічним подіям часів Другої Світової війни, яка навічно залишила  незагоєні рани в душах та пам’яті мільйонів українців.

  Чорнобаївщина одна із перших повертає листи остарбайтерів з неволі до своїх близьких, які були написані під знаком статистики в 1943 році, тому що має справжніх патріотів, які шанують минуле своєї країни, як кажуть у народі: хто не пам’ятає минулого, той не має майбутнього.

У  заході взяли участь бібліотечні працівники району, учительський та учнівський колективи Чорнобаївської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів та Чорнобаївської гімназії, учасники ветеранського клубу «Зустріч», що діє при бібліотеці, а також жителі селища, які прийшли отримати листи своїх рідних, загублені 75 років тому.

 

     За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                          та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь