A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорено питання ходу відновлювальних робіт та стану виплат матеріальної допомоги жителям постраждалих від стихійного лиха сіл

Дата: 21.07.2017 17:08
Кількість переглядів: 825

Фото без опису

    Під час наради, участь в якій взяли сільські голови потерпілих від негоди сіл, були обговорені питання ходу відновлювальних робіт та стану виплат матеріальної допомоги жителям Красенівської, Привітненської, Богодухівської, Франківської та Новожиттівської територіальних громад, домоволодіння яких постраждали від стихійного лиха 1 липня 2017 року.

    Стихією індивідуальному та багатоповерховому житловому фонду   району нанесено  збитків на суму 19 млн 810 тис грн.

    Згідно підтверджуючих документів індивідуальній забудові району завдано збитків на суму близько 7 млн 505 тис грн:  смт Чорнобай – 6015782 грн, с. Красенівка – 915290 грн, с. Хрестителеве – 113374 грн, с. Привітне – 49960 грн, с. Богодухівка – 138515 грн, с. Нове Життя 294720 грн, с. Франківка – 90435 грн.

    Райдержадміністрацією узагальнено, підготовлено та передано до облдержадміністрації пакет документів  з проханням звернутись до Кабінету Міністрів України  щодо виділення коштів з державного бюджету на відшкодування збитків жителям району, закладам соціальної сфери,  сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам, які постраждали від стихійного лиха.

    З районного бюджету передано селищній та сільським радам субвенцію  в сумі 2 млн грн для надання допомоги жителям району, домоволодіння яких постраждали від стихії, з яких – 1 млн 150 тис грн Чорнобаївській селищній раді, Красенівка – 500 тис грн, Привітне – 50 тис грн, Франківка – 60 тис грн, Хрестителево – 30 тис грн, Нове Життя – 130 тис грн, Богодухівка – 50 тис грн, Лукашівка – 30 тис грн.

    Одним із пріоритетних питань, на якому наголосив Сергій Джоболда,  є завершення відновлення постраждалих від негоди домоволодінь жителів району шляхом надання постраждалим громадянам матеріальної допомоги.

    – Жодна з сільських рад, крім Чорнобаївської селищної ради, не виділила з сільських бюджетів кошти для надання допомоги постраждалим жителям своїх територіальних громад, а Богодухівська сільська рада при уточненні бюджету спрямувала на виплату заробітної плати працівникам сільської ради 59 тис грн, – зазначив очільник району. – Чорнобаївською селищною радою для виплати нецільової благодійної допомоги жителям територіальної громади виділено 1 млн 918 тис грн.

    119 постраждалим сім’ям Чорнобаївської територіальної громади вже перераховано на рахунки нецільову благодійну  допомогу в сумі 522 тисяч 700 грн, підготовлено та передано до відділення Державного казначейства в Чорнобаївському районі документи на виплату нецільової благодійної  допомоги 132 постраждалим на суму 292 тис грн.

    Наразі комісією вже розглянуто 540 заяв, з них 251 жителю вже нарахована допомога в сумі 815 тис 700 грн.

    На даний час в постраждалих територіальних громадах завершуються роботи, щодо відновлення постраждалих від стихії домоволодінь. 

    В селі  Красенівка, яке  так само як і селище Чорнобай найбільше постраждало від стихії, зруйновано  повністю 8 дахів на житлових будинках, частково зруйновано – 112 покрівель.  Як зазначив сільський голова Олександр Вишня, на даний час відновлено всі дахи будинків. Допомогу  у відновленні зруйнованих покрівель домоволодінь безкоштовним шифером надала корпорація «Дніпро». На сьогодні невкритим шифером залишається лише один будинок, мешканці якого хочуть вкрити його іншим матеріалом. Проблемним питанням залишається вивезення сміття, дров та гілля, оскільки відсутнє механічне вантаження, яке буде вирішене після завершення жнив та виділення відповідної техніки місцевим господарством, про що вже є відповідні домовленості.

    В Привітненській територіальній громаді житловий фонд зазнав не значних збитків, тому відновлювальні роботи провели власними силами, – доповіла сільський голова Раїса Остроушко. – Великих збитків завдано сільському будинку культури, тому депутатами сільської ради запропоновано відмовитися від субвенції для надання матеріальної допомоги постраждалим жителям громади та перенаправити дані кошти на ремонт покрівлі закладу.

    Таких же незначних збитків завдала стихія і будинкам жителів Богодухівської територіальної громади. На сьогодні відновлено всі пошкоджені негодою дахи.

    – По Франківській територіальній громаді постраждало 100 домоволодінь, 5 з яких зазнали значних збитків. На даний час  роботи по відновленню постраждалих дахів виконано повністю. СТОВ «Надія» надало допомогу безкоштовним шифером працівникам та пайовикам даного господарства, що дало змогу оперативно відновити проблемні дахи, – зазначив сільський голова Геннадій Романенко.

    По Новожиттівській територіальній громаді постраждало 85 домоволодінь. На сьогодні  залишаються невкритими шифером  2 будинки, в одному з яких ніхто не проживає. Питання по другому будинку буде вирішено за рахунок нецільової благодійної допомоги, що надасть Новожиттівська сільська рада. Допомогу постраждалому населенню шифером надавали ТОВ «Валтас» та СТОВ «Надія». До сільської ради із  заявами для надання матеріальної допомоги звернулося 50 осіб. Наразі депутатами сільської ради вирішується питання по розміру допомоги, яку буде надано жителям громади для відновлення пошкоджених стихією  дахів домоволодінь.

    Сергій Джоболда звернувся до сільських голів не зволікати з виплатою матеріальної допомоги та терміново, в кого не затверджені, затвердити положення  та розпочати виплату нецільової благодійної допомоги жителям територіальних громад, які постраждалим від стихії 1 липня, а розпорядникам коштів в найкоротші терміни завершити розробку проектно-кошторисної документації пошкоджених дахів закладів соціальної сфери.

    Звертаємо увагу! Чорнобаївська селищна рада буде приймати заяви жителів громади домоволодіння яких постраждали внаслідок стихійного лиха від 1 липня 2017 року до 1 серпня 2017 року.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь