A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено щотижневу апаратну нараду райдержадміністрації

Дата: 12.03.2018 17:06
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

    12 березня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, на якій розглянуто 2 основних питання.

    Про проведення профілактичних заходів щодо запобігання негативним явищам у дитячому та молодіжному середовищі в районі повідомили начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох та директор Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Шпак.

    – На первинному обліку служби у справах дітей станом на 05.03.2018 року  перебуває  114 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 31 дітей-сиріт та 83 дитина, позбавлена батьківського піклування. Всі діти влаштовані, – зазначив Юрій Волох. – Службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться профілактична робота, зокрема: профілактичні рейди, виїзди в громади та обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей у сім’ях,  які перебувають в складаних життєвих обставинах,  вживаються заходи передбачені чинним законодавством України щодо попередження загрози для життя та здоров’я дітей, проводиться тимчасове влаштування дітей,  бесіди з батьками, надається статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування та подальше влаштування дітей.

    Забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток сприяє комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дітей. За 2017 рік проведено 12 засідань комісії, та розглянуто 82 питань, зокрема; 15 – щодо надання висновку про позбавлення батьківських прав, 19 – про надання дозволів на продаж, дарування житла, 6 – про невиконання батьківських обов’язків, 6 – про призначення опіки над дітьми, 3 – про встановлення днів спілкування батьків з дитиною, 1– про відібрання дітей від батьків, 7 про взяття та припинення соціального супроводу сімей, 18 – інші питання (звільнення опікуна, повернення дітей матері, та інші).

    Як зазначила Інна Шпак, протягом 2017 року здійснено оцінку потреб у 568 сім’ях. Інспектування у 629 сім’ях дало можливість виявити 218  сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах на вихованні яких 425 дітей. Здійснено 42 виїзди, як планові так і оперативні, що дали можливість виявляти та здійснювати контроль щодо виконання батьківських обов’язків. Вже в цьому році з метою проведення соціально-профілактичної роботи було обстежено 97 сімей.

    Протягом 2017 року проведено 194 профілактичних  заходів, охоплено 2466 осіб за проблематикою: «Попередження насильства в сім’ї», «Виховання та догляд за дитиною», «Проблема залежностей», «Проблема ВІЛ/СНІДУ», «Профілактика злочинності», «З питань психологічної та соціальної підтримки» і

    Також спільно з Чорнобаївським районним відділом з питань пробації проводилася робота з 43 особами,  які перебувають у конфлікті з законом, 11 з яких стали клієнтами Центру.  Робота проводиться на попередження  скоєння повторних злочинів.

    – Робота служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в основному направлена на збереження життя та здоров’я дітей та підлітків, але на сьогодні є надзвичайно актуальним і питання проведення профілактичних заходів щодо недопущення здійснення дітьми та підлітками  правопорушень, які здійснюють як в неблагополучних кризових,  так і в благополучних сім’ях. Тому відділу освіти райдержадміністрації необхідно урізноманітнити роботу з дітьми, підлітками та їх батьками щодо запобігання негативним явищам у дитячому та молодіжному середовища. А також звертаюсь до всіх присутніх не бути байдужими до проблем дітей та підлітків. І якщо ви стали свідками здійснення дітьми та неповнолітніми правопорушень, чи  то бійки, чи придбання та розпиття алкогольних напоїв, прохання не проходити повз, робити зауваження, припиняти бійки та розбори, адже це може привести і до трагічних наслідків, – наголосила Валентина Стилик.

    По другому питанню про роботу Чорнобаївського бюро правової допомоги  Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги доповіла керівник Чорнобаївського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Інна Копійка. – Протягом 2017 року Чорнобаївським бюро правової допомоги проведено понад 155 правоосвітніх заходів (круглі столи, бесіди, інформаційні години, робочі зустрічі, брифінги тощо) з учнівською молоддю, трудовими, педагогічними колективами, для працівників органів виконавчої влади місцевого самоврядування, громадських організацій, для учасників АТО та засуджених, яким надано іспитовий термін та безробітніх тощо. Окрім цього, забезпечено роботу мобільних та дистанційних пунктів, під час яких надано правову допомогу – понад як 200 особам.

    За 2 місяці поточного року проведено 40 правоосвітніх заходів та забезпечено роботу мобільних, дистанційних пунктів, де надано понад 40 правових консультацій.

    Протягом 2017 року Чорнобаївським бюро правової допомоги опубліковано понад 45 статтей правового характеру у місцевих ЗМІ, зокрема, темами були найбільш актуальні правові питання, з якими громадяни звертались до бюро.

    Протягом 2 місяців 2018 року – опубліковано 7 статтей.

    Протягом 2017 року працівниками бюро надано – 1283 правових консультацій. Зокрема, найактуальнішими питаннями були: право учасників АТО на пільги; право учасників ЧАЕС на збільшену пенсію, одноразову грошову компенсацію тощо. Багато питань було у сфері земельних відносин.

    За 2 місяці 2018 року – 235 осіб отримали первинну правову допомогу. Актуальними питаннями залишається – пільги для учасників ЧАЕС.

    Вторинну правову допомогу отримали 111 осіб, з них 69 – це особи, інтереси яких представляли працівники бюро, а решта – 42 – справи, передані адвокатам, які входять до системи БПД.

    З початку 2018 року спостерігається збільшення осіб, яким надано безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема, протягом 2 місяців п.р. 35 особам – надано таку допомогу (для порівняння: за 2 місяці 2017 року таких звернень було – 15).

    – Прошу Чорнобаївське бюро правової допомоги  Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги підготувати та розмістити в засобах масової інформації роз’яснення щодо призначення та виплати пенсій ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС для зняття соціальної напруги в районі, - зауважила Валентина Стилик.

    В порядку контролю про стан військового обліку призовників і військовозобов’язаних в районі інформував присутніх районний військовий комісар Василь Ткаченко, який зазначив, що станом на 6 березня 2018 року у Чорнобаївському РВК на військовому обліку перебуває 4257 військовозобов’язаних, в тому числі офіцерів – 267; на спецобліку – 170 військовозобов’язаних, в тому числі 7офіцерів; на загальному обліку 4087 військовозобов’язаних, в тому числі 260 офіцерів.

    Чорнобаївським РВК проводиться відновлення громадян України віком від 45 до 60 років на військовий облік. Згідно проведеного аналізу у 2018 році підлягає відновленню – 4067 осіб, в тому числі офіцерів – 45; відновлено – 623, в тому числі офіцерів – 24; визнано непридатними та непідлягаючими відновленню – 42 особи.

    Відповідно Розпорядження Чорнобаївської РДА від 16.01.2018 року №7 затверджено Плани проведення перевірок та звірок на 2018 рік, яким визначено 29 сільських рад та 45 підприємств та установ району, які підлягають перевірці.

    Кожному керівнику установи визначеними у ст.38 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» листом від райвійськкомату доведено вимоги щодо своєчасного подання в районний військовий комісаріат повідомлень про призовників та військовозобов’язаних.

    По закінченню наради розглянуто питання щодо епідемічної ситуації в районі, зокрема захворювань на грип та ГРВІ серед населення району, дотримання теплових режимів в загальноосвітніх та медичних закладах району, а також виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій в святкові та вихідні дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь