A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 05.02.2018 17:05
Кількість переглядів: 640

Фото без опису

У понеділок на щотижневій нараді розглянуто питання про стан розрахунків за оренду земельних та   майнових паїв сільськогосподарськими підприємствами району та підсумки роботи Чорнобаївського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області за 2017 рік“.

– Станом на 1 січня 2018 року рівень розрахунків за оренду земельних паїв в районі  98,2 % від необхідних зобов’язань, на даний  час розрахунки завершені в повному обсязі, – інформувала присутніх начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – Сума орендної плати за 2017 рік складає  213,2 млн грн, що на  22,7 млн грн., або на 12 %  більше порівняно з 2016 роком. При цьому,   середній відсоток орендної плати по району складає 7,0 % ( в 2016р. - 6,2 %), а сплата з  1 гектара – 3276 грн (в 2016р. - 2903,6 грн).

Враховуючи укладання нових договорів оренди та додаткових угод, слід відмітити, що порівняно з 2016 роком ситуація змінилася наступним чином: вперше в 2017 році 10 % орендної плати запропонували 2 підприємства, 9 % - в 1 підприємстві, 8 % - стали виплачувати 8 господарств проти 5 в 2016 році, 7 % - 13 господарств проти 6 в 2016 році.

– Необхідно проводити роботу з керівниками сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району щодо збільшення орендної плати, а саме не менше 9 %, – рекомендувала перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик.

По другому питанню доповіла начальник відділу обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області Наталія Грицай, яка зазначила, що у відділі забезпечується щоденний прийом громадян за принципом «єдиного вікна». З метою запобігання черг громадські приймальні працюють без перерви. У звітному році до відділу звернулось 11230 громадян, з них по питаннях пенсійного забезпечення 4000, за наданням інформації, видачею довідок та пенсійних посвідчень, оформленням допомоги на поховання майже 3,0 тис., сплати страхових внесків та подання звітності – 1118. Крім того, протягом 2017 року з метою максимального наближення послуг, що надають органи Пенсійного фонду до місць проживання громадян розпочато роботу по обслуговуванню громадян в агентському пункті у с. Лукашівка та у Іркліївській територіальній громаді.

Для підвищення рівня обізнаності громадян з чинним законодавством  працює «Школа майбутнього пенсіонера». З початку року було проведено 17 занять, де були присутні 153 особи.

В порядку контролю  розглянуто питання про стан розчистки та посипання доріг в районі».

По закінченню наради Валентина Стилик наголосила на дотриманні температурного режиму в закладах медицини, освіти та культури, а також епідеміологічного нагляду за захворюваннями на грип та кір в районі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь