A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання зарплат, легалізації зайнятості обговорили на апаратній нараді у голови РДА

Дата: 11.03.2019 17:04
Кількість переглядів: 493

   

  Про результати роботи  міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення  реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати питань щодо погашення заборгованості з єдиного внеску, - доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський. - В 2018 році на розгляд надано матеріали по 87 суб’єктах господарювання щодо розгляду порушень трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та зайнятості населення  і проведено  6  засідань групи.

  Щомісячно проводиться аналіз звітності страхувальників Чорнобаївського району щодо нарахування застрахованим особам заробітної плати на рівні або не менше мінімального розміру.

  Так за грудень минулого  року подали місячну звітність 417 страхувальників, з них 210 фізичних осіб-приватних підприємців за найманих працівників та 207 юридичних осіб, з якої видно, що 33 страхувальниками нараховано своїм працівникам заробітну плату менше мінімального розміру. 

  61 застрахована осіба отримує заробітну плату менше мінімальної , за умови відпрацьованого повного місяця, повного робочого часу та наявності трудової книжки. 

   Доповідач відзначив, що  основним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду є надходження від єдиного соціального внеску. Несвоєчасно виплачена заробітна плата або прихована заробітна плата, а також наявність боргів зі сплати ЄСВ впливає не тільки на те, що бюджети усіх рівнів та бюджет Пенсійного фонду недоотримує кошти, а й на те, що люди, які працюють сьогодні, в майбутньому залишаться без страхового стажу, відповідно без пенсії.

  Станом на 1 лютого 2019 року по Чорнобаївському району становить 17 боржників – юридичних осіб зі сплати ЄСВ на суму 610,8 тис. грн. Що стосується фізичних осіб – підприємців, то їх налічується 203 фізичні особи на суму 1934,1 тис. грн.

  • Завдяки спільній роботі районної державної адміністрації, Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби вдалося зменшити борги на 387 тис. грн. Тож питання легалізації зайнятості населення – нині одне із пріоритетних, - наголосив Сергій Джоболда звертаючись до присутніх, та акцентував увагу на  важливості спільних дій державних органів влади, контролюючих структур і роботодавців при вирішенні проблеми підвищення рівня оплати праці підприємствами, установами та організаціями району. – Необхідно постійно  проводити  роз’яснювальну роботу з роботодавцями і працівниками щодо вимог трудового законодавства та попередження їх про наслідки у разі порушень. Адже значні розміри фінансових санкцій спонукають роботодавців до офіційного оформлення на роботі працівників, які до цього часу роками працювали у них, отримуючи заробітну плату «у конвертах», - зауважив очільник району Сергій Джоболда та дав доручення відповідним структурам активізувати роботу  з керівниками підприємств  – боржників та фізичними особами – підприємцями щодо своєчасного погашення ними заборгованості з єдиного соціального  внеску.

 

       За інформацією відділу організаційної  роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь