A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді обговорили питання проведення жнив ранніх зернових та зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами району та стану забезпечення енергоносіями закладів соціальної сфери району

Дата: 21.08.2017 17:04
Кількість переглядів: 682

         Фото без опису     

    21 серпня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду, на якій розглянули три основні питання.

    Про підсумки проведення жнив  ранніх зернових та зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами району доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – За оперативними даними, всіма сільськогосподарськими підприємствами, зібрано ранніх зернових та зернобобових культур на площі 9,6 тис га, намолотили майже  41 тис тонн зерна, що на 36,7 тис тонн (бункерна вага) менше проти минулого року, середня урожайність склала 42,2 ц/га (в минулому році урожайність склала 54,8 ц/га).

    Зокрема, озимої пшениці з площі 7,7 тис га отримано 33,4 тис тонн, в середньому по 43,5 центнера з одного гектара (в минулому році 56,6 ц/га). Озимого жита намолочено 565 тонн, урожайність склала 42,8 ц/га (44,8 ц/г). Ярого ячменю отримано 4,2 тис тонн, по 39,5 ц з гектара (45,2 ц/га). Гороху намолочено 1,2 тис тонн при врожайності 34,6 ц/га (42,1 ц/га). Крім того, озимий ріпак зібрано 1027 тонн з урожайністю 32,0 ц/га (24,7).

    Всього на полях працювало 65 високопродуктивних зернозбиральних комбайни.

    Найвищі показники по врожайності озимої пшениці отримано в СТОВ «Маяк» - 56,5 ц/га,  СТОВ «Світанок» та СТОВ «Дніпро» - 56,4 ц/га, СТОВ «Канівці» - 53,8 ц/га, ПСП «Веселий Хутір» та ПАТ «Велика Бурімка» - 49,0 ц/га.

    По  всіх  категоріях  господарств очікується валове виробництво зерна    в  межах 50 тис. тонн. урожайність розрахунково 41,5 ц/га.

    За показником урожайності ранніх зернових культур, на сьогодні  Чорнобаївський район в обласному рейтингу на 3 позиції.

    Про стан розрахунків за енергоносії, що споживаються бюджетними установами, що фінансуються з місцевих бюджетів повідомила заступник   начальника фінансового управління райдержадміністрації Антонина Черненко. – При затвердженні районного бюджету на 2017 рік потреба в коштах на проведення розрахунків за енергоносії, що споживаються бюджетними установами забезпечена в повній мірі.

    Так закладами освіти при плані на рік 16722,1 тис грн використано 7572,9 тис грн. (45,3 % річної суми) з них: на оплату теплопостачання 42 відсотка від річної суми, на оплату електроенергії – 55, на оплату природного газу – 57 відсотка, на придбання вугілля та дров 15 відсотка від річної суми.

    Закладами культури при плані на рік 1759,9 тис грн використано 849,5 тис грн. (48 % річної суми) з них: на оплату теплопостачання 44 відсотка від річної суми, на оплату електроенергії – 51, на оплату природного газу 47 відсотка від річної суми.

    Закладами охорони здоров’я при плані на рік 6414 тис грн використано 2524 тис грн. (39 % річної суми) з них: на оплату теплопостачання 19 відсотка від річної суми , на оплату електроенергії – 49,7, на оплату природного газу – 45,6, на придбання вугілля та дров 24 відсотків від річної суми.

    Про стан забезпечення енергоносіями закладів соціальної сфери району інформували присутніх начальник відділу освіти райдержадміністрації  Раїса Піддубна, головний лікар Чорнобаївської центральної районної лікарні Тетяна Козлова, головний  лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко.

    Начальник відділу освіти райдержадміністрації  Раїса Піддубна, зазначила, що 17.07.2017 проведено аукціон по закупівлі вугілля для котелень навчальних закладів, укладений договір на суму 3 493 900 грн. на вугілля марки ГПК (50-200) 1141 т. ГЖКО (25-ЮО) 60 т., та 10 т. торф’яних брикетів. На наступному тижні розпочнеться завезення вугілля.

    На даний час навчальними закладами району використано 298859 м3 газу. До завершення 2017 року залишок використання газу навчальними закладами становить - 214071 м3 на суму 2060, 4 тис грн. На вересень місяць замовлено ліміти на отримання газу.

    Навчальними закладами проводиться заготівля та завезення дров до котелень із твердопаливними котлами, так  при потребі 780 м. куб. завезено 549 м. куб. дров.

    – Щодо забезпечення енергоносіями центральної районної лікарні,  то на газових котлах котельні  об’єднаного відділення терапевтичного профілю с.Іркліїв встановлені повірені манометри, вибухові клапани, газосигналізатор, коректор газу. Залишилось провести перевірку димових  і вентиляційних каналів та опломбувати вузол обліку газу ПАТ «Черкасигаз», власними силами проведено ремонт водогону, продовжується заготівля дров, – доповіла головний лікар Тетяна Козлова. – Для  твердопаливних котлів заготовлено біля  20 м3 дров.

    Також необхідно встановити  три лічильники теплової енергії. На сьогодні виділено 100 тис грн на  установку 2 двох лічильників.

    Головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної   допомоги»    Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко доповіла, що із 43 структурних підрозділів мають централізоване опалення 6 установ і 37 індивідуальне.  Із тих установ, які мають індивідуальне опалення: газове – 24 (1 із цих закладів - Богодухівська СЛА має ще і твердопаливний котел, тому опалення змішане), електричне опалення – 4 заклади ( Васютенська АЗПМС, Франківка ФП, Кліщенці ФАП, Комінтерн ФП), на твердому паливі – 9 установ.

    Станом на 15.08.2017 року в закладах, які опалюються газом зняті аналізатори і відвезені  для повірки , для 2-х установ (Богодухівська СЛА та Лящівська ЛА ЗПСМ) в ПАТ «Черкасигаз» подані документи для виготовлення технічної документації 

    На даний час  на придбання дров використано близько 34 тис грн, роботи   по завезенню дров продовжуються.

    В порядку контролю про освоєння коштів  на виконання природоохоронних заходів у 2016 році та основні завдання на 2017 рік повідомила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка зазначила, що для  забезпечення   природоохоронних   заходів  на  2017  рік  в   районі  передбачено освоїти кошти екологічного податку в сумі  559,9 тис грн. Кошти місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища в районі використовувалися  по трьох напрямках: на виконання заходів з озеленення населених пунктів; забезпечення екологічно-безпечного збирання та захоронення твердих побутових відходів; на придбання обладнання для збору побутових відходів та штрафів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь