A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Робочий візит голови райдержадміністрації до Хрестителівської територіальної громади

Дата: 16.11.2017 17:01
Кількість переглядів: 884

  Фото без опису

    Розпочалась робоча поїздка голови районної державної адміністрації з Хрестителівського навчально-виховного комплексу, де Сергій Джоболда детально ознайомився із забезпеченням учнів умовами урочного та позаурочного перебування в школі та рівнем санітарного забезпечення.

Фото без опису

    Завдяки тісній співпраці районного та сільського бюджетів в поточному році в навчально-виховному комплексі встановлено нові котли з приладами обліку (за кошти з районного бюджету на суму 280 тис грн). Протягом минулих років в місцевому НВК старе обладнання не забезпечувало належного температурного режиму, тому температура в приміщенні молодших класів була +12 +14 градусів. Наразі температурний режим в приміщенні закладу становить +18 +20 градусів.

    Виконано ремонтні роботи внутрішніх вбиралень для молодших класів за кошти сільської ради на суму 110 грн, до кінця поточного року буде встановлено новий спортивний майданчик, на який сільська рада виділила 80 тис грн, за кошти сільської ради замовлено модульні меблі для кімнат дошкільного закладу на суму 14 тис грн. За ініціативи та сприяння депутата Верховної Ради України Володимира Зубика  з державного бюджету виділено 150 тис грн, за які виготовляються металопластикові вікна, тож до кінця листопада в школі будуть 100 відсотково виконані заходи по енергозбереженню, а саме по заміні вікон на нові металопластикові.

    Приємні враження Сергій Джоболда отримав від заходів по благоустрою територіальної громади. – Сільською радою проводяться роботи по освітленню на суму 150 тис грн, проведено ремонт доріг на суму 200 тис грн. Окрасою територіальної громади невдовзі стане фонтан, який будується в центрі, а також висаджено саджанці туй.  Роботи по будівництву фонтану проводяться за кошти сільської ради на суму 150 тис грн, – зазначила сільський голова Інна Бурган.

Фото без опису

    Під час робочої поїздки очільник району зустрівся з директором СТОВ «Світанок» Іваном Тітаренком. Займаючись виробництвом сільськогосподарської продукції, не забувають в господарстві  і про підтримку сіл Хрестителеве та Мар'янівка.

    Сільськогосподарським товариством проводиться безкоштовна допомога навчальному закладу, господарство забезпечує шкільну їдальню продуктами харчування: м'ясом, молоком, крупами власного виробництва.

    Цього року господарство провело ремонт доріг в населених пунктах на суму 500 тис грн.

    Іван Тітаренко зазначає, що товариство постійно підвищує відсоток орендної плати за земельні паї. В 2017 році він становить 7 % від нормативної грошової оцінки землі, а на 2018 рік заплановано сплачувати власникам паїв 8 % від її вартості.

    Переукладено договори оренди земель державної власності на новий термін, та збільшено орендну плату до 7 %, внаслідок чого значно збільшилися надходження до бюджету сільської ради, що дає їй можливість збільшити суму використання коштів на розвиток інфраструктури громади.

    Слід зауважити, що СТОВ «Світанок» вчасно сплачує всі види податків та надає робочі місця. В господарстві  налічується 255 постійно працюючих осіб.

    Фонд заробітної плати в 2016 році становив  14 млн грн, а вже за 10 місяців 2017 року склав 17 млн грн.  Середня заробітна плата в 2017 році в господарстві зросла на 37% і становить 6999 грн.

    За минулий рік господарство сплатило близько 6 млн грн податків до різних видів бюджетів.

    Приємно, що одночасно з виробництвом проводяться і роботи по удосконаленню технологічних процесів, впроваджуються новітні технології та нова техніка. Нинішнього року 2 млн грн вкладено в розвиток молочнотоварної ферми, де встановлено молокопровід та нове холодильне обладнання. Проведено ремонтні роботи на свинофермі, що забезпечить її роботу в закритому режимі.

    Дана територіальна громада є прикладом спільного вирішення проблемних питань в співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування  та базового сільськогосподарського підприємства.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь