A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї відбувся районний турнір із плавання на кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча

Дата: 22.02.2019 17:01
Кількість переглядів: 748

Фото без опису

22 лютого в Чорнобаївському районному спорткомплексі вже вдев’яте відбувся районний турнір із плавання серед учнівської молоді на кубок чемпіона Олімпійських ігор Андрія Хіміча. У змаганнях взяли участь кращі плавці з 19 шкіл району.

Перший такий турнір відбувся ще 2012 року. Андрій Хіміч – Олімпійський чемпіон, триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР, заслужений майстер спорту, заслужений тренер УРСР. Він є почесним громадянином м. Черкаси, смт Чорнобаю та с. Руська Поляна.

Фото без опису

 

Фото без опису

В урочистому відкритті турніру взяли участь перший заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик, Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, голова відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області Андрій Більда, депутат Черкаської обласної ради Роман Буданцев, голова районної Федерації футболу та районної спілки воїнів-афганців Юрій Батурін, заступник селищного голови Володимир Огнівенко.

Фото без опису

  • Ми маємо чудову можливість проводити такі змагання, адже в нас у районному спортивному комплексі є єдиний серед районів області плавальний басейн. Свого часу відомий американський письменник Ернест Хемінгуей сказав: «Спорт вчить чесно перемагати, вчить із гідністю програвати. Спорт вчить всьому, навчає життю». І ті риси, які ви здобудете, а це і наполегливість, і терпіння, і витримка, і багато інших, знадобляться вам у житті, - звернулася до учасників змагань Валентина Борисівна та побажала їм успіхів. – Цим турніром ми віддаємо шану Андрієві Хімічу, який і на сьогодні є активним організатором та учасником різноманітних спортивних змагань, а їх у нас в районі проходить щороку понад 40.
  • Фото без опису

Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч привітав юних спортсменів і їхніх учителів та подякував їм за те, що вони обрали для себе такий вид спорту, як плавання.

  •    Приємно, що кількість учасників змагань щороку збільшується, я хотів би, аби ще більше жителів району займалися плаванням, підвищували свої вміння і добивалися успіхів у цьому виді спорту: ставали розрядниками, кандидатами у майстри та майстрами спорту і навіть Олімпійськими чемпіонами, - зазначив Андрій Іванович.
  • Фото без опису

Андрій Більда зазначив, що черкаські спортсмени вдало беруть участь у юнацьких Олімпійських іграх, що проходять серед юнаків 16-18 років. Так, минулого року Назар Чепурний у спортивній гімнастиці та Іван Тищенко у академічному веслуванні вибороли золоті медалі. Отже традиції, які започаткував Андрій Хіміч у Токіо, є кому на Черкащині продовжувати.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Переможцями у особистих змаганнях серед дівчат стали:

І місце – Фесенко Вікторія (Мельниківський НВК); 

ІІ місце – Онищенко Анастасія (Чорнобаївська ЗОШ № 2);

ІІІ місце – Марейчева Аліна (Великобурімська ЗОШ). 

Фото без опису

 

Серед юнаків:

І місце  –  Мунька Вадим (Гімназія);

ІІ місце – Батир Олександр (Великоканівецький НВК);

ІІІ місце – Лутченко Владислав (Чорнобаївська ЗОШ № 2).

 

 Фото без опису

 У командному заліку перехідний кубок з рук Олімпійського чемпіона  отримала команда Великоканівецького НВК, друге місце – у Чорнобаївської ЗОШ № 2, третє місце за плавцями з Великобурімської ЗОШ. 

Усі переможці та призери змагань отримали медалі та пам’ятні призи. 

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь