A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбувся семінар музейних працівників Чорнобаївського району

Дата: 22.02.2018 17:00
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

    21 лютого у Чорнобаївському районному краєзнавчому музеї проведено семінар на тему «Аналіз музейної справи на Чорнобаївщині, проблеми та пропозиції щодо удосконалення мережі музейних закладів, активізації діяльності музеїв в сучасних умовах» за участі начальника відділу культури і туризму Чорнобаївської райдержадміністрації Світлани Шаповал.

    Під час заходу розглядалися актуальні питання та проблеми щодо удосконалення та оновлення музейної справи в районі. Цікавим доповненням зустрічі став виступ Раїси Омелечко, місцевого краєзнавця, яка підняла історичне питання переселення народу при штучному заповненні водами Кременчуцької ГЕС. Раїса Омелечко вразила всіх присутніх надзвичайним та широким висвітленням тих подій, навела багато фактів, про які історія замовчує та звернулася за допомогою до музейних працівників щодо сприяння в зборі інформації та свідчень очевидців переселення.

Фото без опису

    В ході роботи директор районного краєзнавчого музею Вікторія Вирвикишка здійснила аналіз музейної справи в Чорнобаївському районі, надала пропозиції щодо удосконалення мережі музейних закладів, провела презентацію на тему: «Особливості організації обліку та збереження музейних предметів»  та спільно з музейними працівниками району обговорила нагальні проблеми щодо активізації їх діяльності в сучасних умовах.  

    Начальник відділу культури і туризму Світлана Шаповал наголосила на тому, що всі працівники музейних закладів повинні активно співпрацювати з органами місцевого самоврядування щодо збільшення фінансування для утримання, збереження фондів та придбання сучасного обладнання задля кращої роботи музейних закладів. Адже більшість музейних установ в районі знаходяться в старих приміщеннях та потребують негайного проведення ремонтних робіт.

    – Хто, як не ми повинні підтримувати, пропагувати та збагачувати прадавню історію, яка є цінністю нашої нації, – зазначила Світлана Шаповал.

 

За інформацією відділу культури

і туризму райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь