A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В районі проводиться ряд заходів щодо попередження захворювань на грип та ГРВІ серед населення

Дата: 19.11.2018 17:00
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

    Завідувач  Чорнобаївського районного відділення Золотоніського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» Іван Коренюк інформує, що з початку епідсезону 2018 – 2019 рр. на ГРВІ  захворіло  719  осіб, що складає 1,8 % від  загальної кількості населення. З числа захворілих – 421 дитина віком до 17 років. Госпіталізовано з початку епідсезону 36 осіб, з них 26 дітей.

    До лікувально-профілктичних закладів доведені вимоги щодо відбору та доставки матеріалу від хворих для лабораторної діагностики грипу. 26 жовтня проведено засідання медичної ради з визначенням завдань щодо лікування та профілактики грипу. Проводиться перепідготовка медичних працівників  з цих питань.

    Спільно з Центром ПМСД визначені контингенти та розроблений план профілактичних щеплень населення із груп ризику, а це особи, які відносяться до групи медичного ризику та групи епідемічного ризику. До першої групи відносяться люди з хронічними захворюваннями дихальної і серцево – судинної систем 338 осіб. До другої групи входять медичні працівники, освітяни, робітники сфери послуг, підприємств і установ та інші – загалом 693 особи.

    Саме цим контингентам доцільно захистити себе від грипу найбільш ефективним способом – вакцинацією. Щеплення проти грипу не відносяться до числа обов’язкових і не фінансуються з державного бюджету.

    На сьогодні в  районі щеплено проти грипу 61 особу за власні кошти вакциною Ваксігрип.   

    Районним лабораторним відділенням ОЛЦ з 05.10.18р.  введений щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в розрізі лікарських дільниць, щоб не пропустити початку епідеміологічних ускладнень.

    За словами головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Любові Тарасенко щотижнево проводиться моніторинг захворюваності на ГРВІ та грип, про результати інформується СЕС. По Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторіях розроблені графіки чергувань лікарів і медичних сестер, виклики обслуговуються до 16.00 дільничними лікарями і виклики, які поступають із 16.00 до 18.00 години обслуговують чергові лікарі. По інших закладах виклики обслуговуються цілодобово. Для прийому хворих з температурою в Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторіях будуть виділені окремі кабінети прийому, профілактичний прийом дітей до року на цей час припиняється.

    Особлива увага приділяється вагітним, дітям першого року життя. Цей контингент обов’язково оглядається раз на тиждень, а при необхідності і більше. Всі вагітні стовідсотково підлягають госпіталізації, також і діти першого року життя. При категоричній відмові від госпіталізації, спостереження за цим контингентом щоденне. Особлива увага в епідсезон соціально неблагополучним сім’ям у яких є малолітні діти. Лікувально-профілактичні заклади району на даний час забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих та антисептичних засобів, мають необхідну кількість медикаментів для невідкладної допомоги, закуплені в амбулаторії пульсоксиметри. Медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту (масками).

    На епідсезон буде створена «гаряча лінія» по телефону 2-36-46 для інформування населення про заходи профілактики грипу та респіраторних інфекцій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь