A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В ОДА розповіли про рекомендації до вакцинації від коронавірусу

Дата: 05.02.2021 11:53
Кількість переглядів: 7608

Національна група експертів розробила рекомендації з питань імунопрофілактики проти COVID-19. Заступниця очільника області Лариса Кошова розповіла основні з них у ході брифінгу в ОДА.

Зокрема, відтермінувати вакцинацію на 6 місяців від часу перебігу COVID-19 осіб із задокументованим коронавірусом в анамнезі. Втім, за бажанням особи, яка підлягає вакцинації, імунізація може бути проведена раніше шестимісячного терміну при достатній кількості доз вакцини для щеплення пріоритетних груп осіб, які не мають COVID-19 в анамнезі.

– Для осіб з гострим перебігом COVID-19, хто не отримав щеплення, також відтерміновують вакцинацію на 6 місяців, – каже заступниця голови. – Вакцинацію осіб, які отримували моноклональні антитіла або плазму в лікуванні COVID-19, також слід відкласти принаймні на 6 місяців. Жінки, які вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень.

Водночас, вона додала, що бажано проводити планову вакцинацію проти інших інфекційних хвороб через 28 днів після отримання другої дози вакцини проти COVID-19. Однак щеплення від коронавірусу може бути проведене через 14 днів після отримання вакцинації проти інших інфекційних хвороб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь