A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

13 листопада вшанували пам’ять М.П.Старицького в с. Кліщинці

Дата: 13.11.2020 15:30
Кількість переглядів: 700

Сьогодні Чорнобаївщина відома на Україні не тільки як хліборобський край, який збирає з року в рік високі врожаї, а й славиться на весь світ відомими і знаменитими  постатями.    М.П.Старицький -  поет, драматург, перекладач, прозаїк і творець, організатор театральної справи, режисер, актор, митець…людина… Велика людина, що вийшла з маленького села та силою свого таланту, сходинка за сходинкою, часто ціною власного здоров’я, проклала шлях до зоряного Олімпу мистецтва.

Фото без опису

Місцевий краєзнавець О.П.Ткаченко у співпраці з професором, доктором філологічних наук, літературознавцем В.Т.Поліщуком дослідили по  архівних даних   дату народження М.Старицького, яка імовірно припадає на 14 листопада 1839 року, але дослідження ще продовжуються.

Фото без опису

13 листопада вшанували пам’ять М.П.Старицького в с. Кліщинці, де він народився.   Голова Чорнобаївської  РДА  А.М. Писаренко і  перший заступник голови Чорнобаївської  РДА В.Б.Стилик поклали квіти до пам’ятного знаку великому митцю та відвідали літературно-меморіальний музей Михайла Старицького.

Фото без опису

Ми пишаємося, що саме на нашій землі народився лицар української словесності, талановитий драматург, великий українець Михайло Петрович Старицький -  зазначив Анатолій Писаренко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь