A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

До уваги страхувальників!

Дата: 10.11.2020 15:53
Кількість переглядів: 501

Увага! Страхувальникам Фонду соціального страхування України |  Іларіонівська селищна рада

Постановою  Правління  Фонду  соціального  страхування України від 19.07.2018 року №12 затверджений Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності та деяких виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів ФССУ  (далі –Порядок №12).

Відповідно до Порядку №12, оформлена заява-розрахунок може бути передана роботодавцем як в паперовому, так і в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису. Заява-розрахунок подається до  Фонду не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства рішення про призначення матеріального забезпечення. Відповідальність за достовірність даних, наведених у заяві-розрахунку, несе страхувальник.

Фонд після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку наданої інформації, зокрема: правильність нарахування виплат, дані про сплату ЄСВ, наявність реєстрації нещасного випадку або профзахворювання у Фонді, тощо. Фонд має право здійснювати обмін інформацією зі страхувальником шляхом направлення запиту щодо уточнення даних у заяві-розрахунку. При виявленні помилок та/або недостовірних відомостей заява-розрахунок повертається страхувальнику з рекомендаціями щодо їх усунення ще до фінансування виплат.

Перевірка заяви-розрахунку, фінансування або надання обгрунтованої  відмови у її прийнятті здійснюється  Фондом упродовж 10 робочих днів після надходження заяви-розрахунку від роботодавця.

Після надходження коштів від Фонду страхувальник зобов’язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення  застрахованим особам та потерпілим на виробництві у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати та інформувати Фонд соціального страхування.

Повідомлення може бути надіслане в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису, листом з повідомленням або подане безпосередньо до Фонду упродовж місяця з дня проведення виплат. У разі відсутності інформації від страхувальника про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, орган Фонду проводить перевірку щодо цільового використання  коштів.

 

                                                 Золотоніське відділення управління

                                                        виконавчої дирекції Фонду соціального

                                                            страхування України у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь