A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Вперше на Черкащині провели трансплантацію нирки, – Сергій Сергійчук

Дата: 10.11.2020 09:31
Кількість переглядів: 522

Вперше на Черкащині провели трансплантацію нирки, – Сергій Сергійчук

Лікарі Черкащини зробили неймовірне. Вперше на Черкащині в обласному онкодиспансері була проведена трансплантація нирки. Для медицини області це – історичний момент, відзначає очільник Черкащини Сергій Сергійчук.

Трансплантація органів – шанс на життя сотень і тисяч людей. Сьогодні цей шанс отримав черкащанин Дмитро, із своїх 25 років півтора – був на діалізі. Донором хлопця стала найрідніша людина – мама Тетяна. Провели трансплантацію коштом державного бюджету, це 670 тисяч гривень. Для пацієнтів – абсолютно безкоштовно.

Виконали операцію наші талановиті фахівці за підтримкит колег із інших областей. Хірург – Роман Мурару-Бурлеску.

– Пишаємося і дякуємо лікарям, адже вони йшли до цього десятки років, – додав він. – Це результат роботи багатьох-багатьох людей: керівника Віктора Парамонова, медиків онкодиспансеру, управління охорони здоров‘я Черкаської ОДА, зокрема Лариси Кошової, Міністерства охорони здоров‘я.

Маємо амбітні плани: хірурги кардіоцентру готуються до трансплантації серця. Впевнений, що спільними зусиллями нам це вдасться. Обласна державна адміністрація у свою чергу онкодиспансеру спрямує ще 2 млн грн на розвиток трансплантології.

 

 Дуже важливо, що держава цього року приділила особливу увагу цій важливій сфері, висловив переконання Сергій Сергійчук. Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про трансплантацію. Закон має на меті побудувати дієздатну та ефективну систему трансплантації в Україні й погодити національне законодавство з міжнародними актами у цій сфері.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь