A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулися заходи з нагоди 77-ї річниці визволення Чорнобаївського краю від фашистських загарбників

Дата: 23.09.2020 16:24
Кількість переглядів: 2229

23 вересня 2020 року о 10 годині біля Обеліску Слави відбувся урочистий мітинг з нагоди 77-ї річниці визволення Чорнобаївщини від нацистсько-фашистських загарбників і окупантів.

Фото без опису

Віддати шану визволителям краю, ветеранам Другої світової війни, прийшли голова районної державної адміністрації Писаренко Анатолій Миколайович, Почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Петро Григорович Душейко,селищний голова Алла Олексіївна Мірошниченко, голова районної ради ветеранів Віталій Михайлович Момот, депутати районної ради, працівники підприємств,  установ, організацій   та небайдужі жителі.

Фото без опису

Захід розпочався літературною композицією за участю учнів гімназії та ЗОШ №1.

  • В ці дні ми відзначаємо 77 - річницю звільнення Чорнобаївщини від фашистів та День партизанської слави, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам - визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших ветеранів, які у ті тяжкі роки звільнили від окупантів рідну землю, а згодом у надзвичайно важких умовах відбудували зруйновані міста та села, відродили економічний потенціал, плекали наше мирне майбутнє.   Ми пам'ятаємо про це, прагнемо перейнятися їх витримкою,  стійкістю, щоб вистояти сьогодні, - зазначив Анатолій Писаренко. Фото без опису
  • Сьогодні ми   зібралися на місці, яке зберігає пам'ять про тих, хто захищав нашу землю та виконував свій військовий обов’язок у різні часи: хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності. Понад 70 років тому у світі завершилась найкровопролитніша, найстрашніша війна, яка назавжди закарбувалась у пам'яті людства. Незважаючи на відстань років, ті суворі повоєнні дні і сьогодні відлунюють гіркотою втрат і скалічених доль, сльозами вдів та сиріт, братськими могилами і обелісками, і ми повинні про це пам’ятати, -  звернувся до присутніх Петро Душейко.


Фото без опису

Хвилиною мовчання та покладанням квітів всі присутні на мітингу вшанували подвиг нашого народу в період ІІ Світової війни. В цей день біля кожного пам’ятника на Обеліску Слави замайоріла квіткова королева осені – хризантема, квітка печалі, яка нагадує всім  про нескінченну печаль нашого народу за скалічені долі українців у ІІ світовій війні.

Фото без опису

На фронтах Другої світової війни проти фашистських загарбників боролися понад 16 тисяч уродженців Чорнобаївщини, з них - 140 жінок. Не повернулось з фронтів 12 тисяч жителів району. За мужність і відвагу 4132 жителі Чорнобаївського району нагороджені орденами і медалями СРСР. 8 Героїв Радянського Союзу, 2 повних кавалери орденів Слави дала Чорнобаївщина. У боях за визволення району загинуло близько 2 тисяч воїнів, які знайшли свій спочинок у 57-ми братських могилах.

Фото без опису

В день визволення Чорнобаївщини за ініціативи депутата районної ради, голови громадської організації моряків підводників Чорнобаївського району Миколи Івановича Джулая    відкрили дошку, на якій викарбувано  імена наших земляків – моряків-підводників. Святковим салютом, вінком із маків та живими квітами вшанували пам’ять наших земляків, моряків - підводників,  та всіх, хто поліг у ті воєнні часи.    

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь