A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Послугами служби зайнятості Чорнобаївської філії Черкаського обласного центру зайнятості в 2018 році скористалось 1539 осіб

Дата: 19.11.2018 16:59
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

    Про це доповів директор Чорнобаївської філії Черкаського обласного центру зайнятості Серій Пасічник та зауважив, що з 2 травня 2018 року Чорнобаївський районний центр зайнятості реорганізовано у Чорнобаївську районну філію Черкаського обласного центру зайнятості.

    У процесі реорганізації впроваджуються й нові підходи в роботі служби зайнятості. Так, на початку цього року введено в експлуатацію новий веб-сайт під назвою «Єдине соціальне середовище зайнятості». Основні його переваги — зручний і швидкий пошук вакансій та резюме по всій Україні, електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості (як шукачів роботи, так і роботодавців).

    Новим та цікавим сервісом для роботодавця стало запровадження «Електронного кабінету», в якому користувач має можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлених претендентів на роботу.

    Для тих, хто шукає роботу створено «Електронний кабінет»  (в філії створено 37 кабінетів), в якому зареєстрований безробітний має змогу створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливості професійного навчання.

    Ще однією новацією стало недавнє впровадження кейс менеджменту – профілювання зареєстрованих безробітних та соціального супроводу при працевлаштуванні й після нього.

    В Чорнобаївському районі станом на 01.11.2018 року чисельність наявного населення становить  40,5 тисяч чоловік, з яких працездатного населення - 22,7 тис. чоловік.

    На даний час в різних сферах діяльності району зайнято 8 тис. чоловік: в сільському господарстві – 3,7 тис.чол., установах освіти – 1,3 тис.чол.,  медицині та соціальному захисті – 1,1тис.чол., промисловості – 0,4 тис. чол., рибному господарстві - 0,2 тис.чол, місцевому самоврядуванні – 0,5 тис.чоловік.

    Станом на 01.01.2018 року на обліку служби зайнятості перебувало 753 особи. Протягом року до служби зайнятості звернулось 786 осіб. Всього послугами служби зайнятості скористалось 1539  осіб, з них: молодь у віці до 35 років 41 %.,  жінки 43% , працівники сільського господарства 82%.

    Станом на 01.11.2018 в Чорнобаївському районі знаходиться 1485 діючих підприємств: 545 – юридичні та 940 – фізичні. За 10 місяців послугами служби зайнятості охоплено 1149 роботодавців, що становить 77,4% від загальної кількості роботодавців.         До кінця року всі роботодавці 100% будуть охоплені послугами служби зайнятості.

    За  січень – жовтень  2018 року до філії від 155 роботодавців району надійшло 1048 вакансій, що на 1,7% більше з відповідним періодом минулого року.  Основними роботодавцями, що подавали вакансії до служби зайнятості є:

  • сільськогосподарські підприємства – близько 65% вакансій
  • рибні господарства – близько 10% вакансій
  • промисловість – близько 5% вакансій
  • приватні підприємці – близько 10% вакансій
  • освіта, культура і медицина – близько 10% вакансій.

    За 10 місяців 2018 року укомплектовано 1011 вакансій.

    Загальна чисельність громадян, забезпечених роботою, у т.ч. за договорами ЦПХ та самостійно, становила 1024 особи. В умовах обмеженого фінансування надано 1 особі допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

    За 10 місяців 2018 року 6 осіб працевлаштовані на новостворені робочі місця шляхом надання компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям. До кінця року плануємо працевлаштувати ще 3 особи.

    Протягом січня-жовтня 2018 року професійне навчання за направленням філії проходило 224 безробітних, що становить 98,2% до обсягів минулого року.

    Чорнобаївська районна філія співпрацює з місцевими органами влади щодо організації та проведення громадських робіт та їх фінансування.

    З початку року  8 сільських рад (Васютинська,  Веселохутірська, Іркліївська, Кліщинська, Крутьківська, Лящівська, Новоукраїнська, Чорнобаївська) передбачили в своїх бюджетах 274,7 тис. грн. на проведення таких робіт.

    За 10 місяців 2018 року укладено 29 договорів на проведення громадських робіт. На їх  фінансування з коштів Фонду використано 111,0 тис. грн. До громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучено 596 осіб, що на 226 осіб більше, ніж у  минулому році.

    Чорнобаївська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості ініціює розширення переліку видів громадських робіт на 2019 рік, відповідно до потреб кожної сільської ради. 

    З початку 2018 року послугами  центру зайнятості скористались 40 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, які приймали участь в АТО. Всі вони отримали необхідні  послуги. Допомогу по безробіттю призначено 36 особам даної категорії. Працевлаштовано 3 особи, в громадських роботах та роботах тимчасового характеру залучено 1 особу даної категорії безробітних.

    Протягом 2018  року допомогу по безробіттю отримували 1369 безробітних  (97,8% до 2017 року).

    В 2018 році послугами  служби зайнятості скористались 11 внутрішньо переміщених осіб. З них: працевлаштовано 2 особи, професійне навчання пройшла 1 особа та до  тимчасової зайнятості залучено 3 особи. На сьогодні на обліку перебуває 4 особи даної категорії.

    За 2018 рік послугами служби зайнятості скористалась 120 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштування забезпечено 41 безробітному, 12 осіб проходили професійне навчання, до громадських робіт та робіт тимчасового характеру було залучено 84 особи. Станом на сьогодні на обліку перебуває 51 особа даної категорії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь