A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено щотижневу апаратну нараду райдержадміністрації

Дата: 22.01.2018 16:58
Кількість переглядів: 705

Фото без опису

    В ході апаратної наради, яка відбулася 22 січня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, розглянуто питання щодо роботи районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» та проаналізовано стан виконанням районної комплексної програми «Підтримки молоді, сімей та дітей  на 2013-2018 роки.

Фото без опису

    По першому питанню доповів головний лікар районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк, який зазначив, що районне лабораторне відділення впродовж 2017 року проводило лабораторні та інструментальні дослідження і випробування у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, а також діагностичні дослідження людей. Водночас було проведено дослідження розповсюдження інфекційних хвороб, харчових отруєнь, дезінсекційні, дератизаційні та дезінфекційні заходи, гігієнічне навчання декретованих контингентів. Загалом проведено 6766 санітарно-мікробіологічних досліджень при здійсненні епідеміологічного нагляду.

    – В ході моніторингу бактеріологічної та хімічної забрудненості питної води, що споживається населенням виконано 1002 досліджень ( 338 проб) та 1782 дослідження і 240 проб відповідно. З метою попередження метгемоглобінемії у дітей до 3-х років проведено дослідження води 27 колодязів (90 досліджень) для визначення вмісту нітратів, – зазначив Іван Коренюк.

    – В літній період проведено 56 мікробіологічних  та 214 хімічних досліджень води водойм в місцях масового відпочинку. Для визначення негативного впливу сміттєзвалищ на довкілля та умови проживання населення проведено дослідження 507 проб атмосферного повітря на межі СЗЗ на вміст хімічних забруднюючих  речовин та 336 досліджень ґрунту на бактеріологічну, хімічну та гельмінтологічну забрудненість.

    В процесі моніторингу навчально-виховних дитячих закладів мікробна забрудненість харчових продуктів досліджувалась в 41 закладі, при цьому досліджено 95 проб, виконано 298 досліджень. Якість питної води за мікробіологічними та хімічними показниками визначалась у 33 школах, 8 дитсадках, 34 пришкільних оздоровчих таборах.

    Моніторингові лабораторні дослідження також проводились в лікувально-профілактичних закладах, де таким чином контролювалось дотримання санітарно-протиепідемічного режиму та профілактики внутрішньолікарняних  інфекцій.

    Завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко інформував присутніх про стан виконанням районної комплексної програми «Підтримки молоді, сімей та дітей  на 2013-2018 роки.

    – На виконання заходів Програми  в 2016 році було виділено 15 тис грн, в 2017 році 30 тис грн, які були використані в повному обсязі.

    Спільно з відділом освіти та відділом культури організовуються та проводяться районні заходи спрямовані на пошук творчих та обдарованих дітей, молоді, залучення їх до розвитку інтелектуальних і творчих здібностей, – зазначив Володимир Авраменко.

    – Для дітей та молоді соціально незахищених категорій проводяться фестивалі та спартакіади. В рамках Міжнародного дня захисту дітей організовується проведення вуличної ігротеки для дітей пришкільних таборів.

    По закінченню наради в порядку контролю розглянуто питання про хід проведення щорічних обов'язкових профілактичних медичних оглядів в 2017 році а також питання функціонування загальноосвітніх та медичних закладів району, стан  епідемічної ситуації захворювань на кір, грип  та ГРВІ серед населення району та  стан епізоотичної ситуації в  районі та дано відповідні доручення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь