A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Красенівці відзначили 147-му річницю з дня народження Івана Піддубного

Дата: 08.10.2018 16:58
Кількість переглядів: 821

 

Фото без опису

    8 жовтня у селі Красенівка відзначили 147-му річницю з дня народження відомого українського богатиря Івана Максимовича Піддубного. Саме тут 8 жовтня 1871 року народився шестиразовий чемпіон світу з боротьби, людина легенда, чемпіон чемпіонів, який був уособленням звитяги і незборимого національного духу.

Фото без опису    

   У мітингу з ушанування пам’яті видатного борця взяли участь голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда, голова федерації з греко-римської боротьби Черкаської області, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, сільський голова Олександр Вишня, керівник місцевого господарства, депутат районної ради Леонід Циба,  настоятель Церкви Пресвятої Богородиці отець Олександржителі села та учнівська молодь.

    Понад дві тисячі спортивних поєдинків провів Іван Піддубний. І виграв їх абсолютну більшість. Сорок років він провів на борцівському килимі і пішов з нього непереможним. Ім’я славного чемпіона багато років гриміло на спортивних аренах країн і континентів. Йому аплодували глядачі Франції і Німеччини, Англії і Америки, Італії і країн Північної Африки. Йому судилося вічно жити в пам’яті багатьох поколінь, стати гідним прикладом для наслідування.

Фото без опису

    - Його називали «королем борцівського килима», «чемпіоном чемпіонів», «Іван непереможний». Визнані усім світом титули свідчать про гучну славу, яка супроводжувала спортивну кар’єру простого сільського хлопця, обдарованого від природи могутньою фізичною силою, - зазначив Сергій Джоболда. – Але він був борцем не тільки на спортивному ринзі, а й у житті. Великим борцем за правду і справедливість.

   Сергій Миколайович звернувся до молоді із закликом берегти традиції. А також зазначив, що своїм прикладом Іван Піддубний довів, що для того, аби чогось досягти, потрібно багато працювати.

Фото без опису

     Зі свого боку Петро Душейко висловив сподівання, що святкування 150 річниці з дня народження уславленого борця, яку ми відзначатимемо у 2021 році, відбудеться на державному рівні. Адже Піддубного знають в усьому світі, але він є українцем і ми повинні цим пишатися і ставити його у приклад.

    Присутні вшанували пам'ять видатного земляка покладанням квітів до пам’ятника І.М.Піддубному.

Фото без опису

                                                                                               За інформацією відділу організаційної роботи,  інформаційної діяльності                                                                                                       та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь