A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

За допомогою до служби зайнятості

Дата: 01.12.2017 16:58
Кількість переглядів: 734

    Фото без опису

    Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися в суспільство. Основні засади створення умов для усунення або компенсації обмежень життєдіяльності, викликаних порушенням здоров’я, визначено Законом України "Про реабілітацію інвалідів в Україні". Згідно із ст.38 цього закону  до заходів професійної реабілітації відносяться і заходи із забезпечення зайнятості, експертизи професійних здібностей, профорієнтації та професійної підготовки, раціонального працевлаштування  тощо. Зокрема Чорнобаївським РЦЗ такі послуги надаються.

    Відповідно до чинного законодавства про зайнятість, та "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", "Про реабілітацію інвалідів в Україні",  реєстрація та облік громадян з особливими потребами що не досягли пенсійного віку та отримують пенсію по інвалідності, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться в центрі зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування за умови пред’явлення паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, облікової картки платника податків, трудової книжки (цивільно-правового договору чи документа, який підтверджує період зайнятості, а у разі потреби також військового квитка, диплома або іншого документа про освіту, а також особа з інвалідністю, подає копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та у разі наявності пред’являє індивідуальну програму реабілітації.

       Особи з інвалідністю нарівні з іншими категоріями громадян, які звертаються до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, отримують матеріальне забезпечення та соціальні послуги щодо:

-консультацій з питань працевлаштування, умов та оплати праці;

-інформування про наявність на ринку праці вільних робочих місць (вакантних посад);

-професійної орієнтації;

-пошуку підходящої роботи та сприяння працевлаштуванню, виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності;

-професійної підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації);

-залучення до участі в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру;

-здійснення професійного відбору з урахуванням медичних показань, індивідуальної програми реабілітації, особистих побажань, нахилів та здібностей;

-оволодіння технікою пошуку роботи і презентації своїх професійних можливостей роботодавцям;

-допомогу у складанні та розміщенні на сайтах Інтернету відео-резюме.

       Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від того, де Ви живете чи перебуваєте. Усі послуги – безкоштовні.

 

За інфомацією Чорнобаївського районного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь