A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Літній відпочинок, оздоровлення та зайнятість дітей і підлітків влітку

Дата: 01.07.2019 14:55
Кількість переглядів: 628

    Фото без опису

    1 липня перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

   На розгляд виносилось питання про хід проведення літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку.  Завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко розповів, що  на сьогоднішній день на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 761908 грн, з них 279 500 грн на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій та  на харчування учнів 1 - 4 класів в пришкільних таборах відпочинку на загальну суму 482 408  грн.

  В районі, підлягають оздоровленню 2694 дитини, цього року  охоплено відпочинком і оздоровленням влітку 1818 дитини, що становить 67,5% від загальної кількості дітей шкільного віку. З них, 1297 дітей –у пришкільних оздоровчих таборах 521 дитина– в таборах праці та відпочинку. Особлива увага приділялась дітям пільгових категорій - охоплено відпочинком та оздоровленням 401 дитина, із них  57 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 60 дітей-інвалідів, 239 дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, 45 дітей схильних до правопорушень

  З метою удосконалення знань з питань вивчення іноземної мови у пришкільних таборах функціонувало 7 літній мовних шкіл, які працювали за трьома напрямками: драма, проектні роботи, музичний напрям.

  В пришкільних відпочинкових таборах з денним перебуванням дітей було організовано змістовний відпочинок історичними місцями району. Діти  побували в музеї М. Старицького   в Кліщинцях, М. Драй – Хмари в Малих  Канівцях), Івана Піддубного в  Красенівці, відвідали музей під відкритим небом «Козацькі землі України» у  Вереміївці, Дендропарк у Васютинцях, Національний парк «Нижньо-сульський» у  Великій Бурімці. Особлива увага приділялася заходам з національно-патріотичного виховання.

   Щодо подальшого відпочинку дітей, Володимир Авраменко повідомив, що 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування буде направлено  на оздоровлення до ДОТ «Дніпровець» (Черкський район). Наразі, за кошти державного бюджету оздоровлено 4 дитини в державному підприємстві „Український  дитячий центр „Молода гвардія” (м. Одеса) та 4 дитини в державному підприємстві „Міжнародний дитячий центр „Артек” (Пуща Водиця, Київська обл.). В серпні місяці за кошти обласного бюджету також планується направити 24 дитини до ПП „Фортеця-Тур”, що розташований в смт Сергіївка Одеської області.

    Загалом планується оздоровити в 2019 році понад 70% дітей віком від 7 до 17 років, як за рахунок бюджетних коштів, позабюджетних коштів, спонсорських коштів та коштів батьків.

Крім того, на нараді обговорили питання подальшого оздоровлення дітей  в ПРАТ «ДОЦ Сосонка», що в селі Мельники Чорнобаївського району.

    17 травня комісією райдержадміністрації за участі представників Чорнобаївського районного сектору ДСНС України у Черкаській області, управління Держапраці в Черкаській області, Чорнобаївського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській  області  здійснено виїзд до ПРАТ «ДОЦ Сосонка» з метою перевірки готовності закладу та надання методичних рекомендацій, зауважень і пропозицій стосовно підготовки табору до оздоровчого періоду. За результатами перевірки складено акт комісійної перевірки та направлено директору закладу перелік недоліків, порушень та пропозицій.

   21 травня відбулося засідання міжвідомчої координаційної ради по літньому відпочинку та оздоровленню дітей  за участю представників ДСНС, санепідемстанції, відділу освіти, профспілки працівників освіти, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту де обговорено проблем та шляхи їх вирішення при підготовці до оздоровчої компанії.

   Перед початком першої оздоровчої зміни, а саме 28.05.2019 року,  здійснено повторний виїзд комісії райдержадміністрації для огляду закладу для надання, чи не надання акту приймання дитячого оздоровчого табору.                                        

   Під час повторної комісійної перевірки готовності ПРАТ «ДОЦ Сосонка» встановлено, що заклад не  готовий до початку першої оздоровчої зміни та не ліквідовано виявлені недоліки, що вказані в попередньому акті комісійної перевірки.

   По факту роботи ПРАТ «ДОЦ Сосонка» без відповідних дозвільних документів  було направлено інформаційні листи (від 13 червня) до Головного Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА.

   На сьогоднішній день  цей заклад працює без відповідних дозвільних документів та без проведення санітарного нагляду за дотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил, - повідомив Володимир Авраменко.                                                                                                         -     

   - Прикро,  що послуги  з літнього оздоровлення дітей у Чорнобаївському районі надає оздоровчий заклад, керівництво якого неодноразово ігнорувало  рішенням комісії РДА стосовно підготовки табору до оздоровчого періоду, - зауважила перший заступник голови РДА та рекомендувала керівникам Чорнобаївського районного управління ГУ Держпродспоживслужби  та районному сектору ДСНС України у Черкаській області звернутись до правоохоронних органів щодо порушення даним закладом  чинного санітарного законодавства  та правил пожежної безпеки згідно ЗУ «Про пожежну безпеку».Також Валентина Стилик  наголосила звернути особливу увагу на максимальний підбір дітей саме із соціально-незахищених категорій для направлення до оздоровчих закладів за межами області за рахунок коштів обласного бюджету та державного бюджету.

 

Фото без опису

  Ще одним важливим питанням наради розглянули стан реформування комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради». В.о. директора комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради Сергій Чуба повідомив, що з 28 лютого цього року рішенням районної ради Чорнобаївська ЦРЛ реформована в КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради». Отримана ліцензія на право медичної практики та обіг наркотиків. Заклад зареєстрований на сайті Е-Hels.

         В КП «ЧБПЛ» розгорнуто 181 стаціонарне ліжко, що складає 44,6 на 10 тисяч населення (по нормативних моделях кінцевих результатів – 44,0).

       Для доліковування хворих використовуються ліжка денного стаціонару, які є менш затратними і більш зручними для пацієнтів.

 

     Вже в 2018 році придбано медичної техніки та обладнання медичного призначення більше 123 одиниць на загальну суму 2 833 084 грн.

      Наразі проводиться ремонт приймально-діагностичного відділення загальною вартістю більше 3 млн. грн. та кабінету здоров’я жінки в приміщенні консультативної поліклініки. Для цього кабінету закуплений мамограф, де можна буде обстежувати молочні залози жінок для раннього виявлення патології молочних залоз, в першу чергу онкологічних захворювань.

      На виконання Закону України «Про Національну програму інформатизації», з метою розвитку інформатизації у сфері охорони здоров’я та організації системи реєстрації та обміну медичною інформацією між закладами охорони здоров’я на основі інформаційних та телекомунікаційних технологій у районі прийнята програма інформатизації сфери охорони здоров’я на 2016-2020 р.р..

    - Для виконання цієї програми необхідно забезпечити комп'ютерне оснащення закладу, а також наявність єдиної локальної мережі, сучасного серверного обладнання для підтримки медичної інформаційної системи та ін, - зазначила Валентина Стилик. – А це значить, щоб бути на рівні сучасних вимог реформування галузі охорони здоров’я необхідно придбати необхідне обладнання для повноцінної роботи приймально-діагностичного відділення та  продовжити проведення  запланованих на 2019 рік ремонтних робіт в  неврологічному, терапевтичному, дитячому та  акушерсько-гінекологічне відділеннях відповідно до кошторисних призначень, -  відмітила Валентина Борисівна та звернула увагу на заохочення до роботи молодих спеціалістів.

  - Для підвищення якості надання медичної допомоги населенню необхідно доукомплектувати заклад лікарями необхідних спеціальностей. На даний час до  навчаються 7 інтернів, які, будемо сподіватися, повернуться на роботу в наш заклад. Тож вже сьогодні ми маємо подумати яким чином їх заохотити до роботи в сільській місцевості.

    Для закріплення молодих спеціалістів у лікувальних закладах прийнята програма підтримки молодих лікарів галузі охорони здоров’я Чорнобаївського району на 2017-2020 роки, затверджена рішенням районної ради від 31.03.2017 року № 15-5/VII, згідно якої молодим спеціалістам надається службове житло з правом його приватизації, а також проводиться доплата до зарплати у розмірі 100 % від посадового окладу.

За результатами наради, було надано доручення щодо підвищення результативності роботи структурних підрозділів РДА та розглянуто низку організаційних питань.

 

                                                                                      За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                               інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь