A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Не треба множити потенційних безробітних», – очільник області на Раді ректорів вишів

Дата: 25.01.2017 16:53
Кількість переглядів: 831

Фото без опису

    Керівники вищих навчальних закладів області ініціюватимуть ліцензування нових спеціальностей. Звернутися до Міністерства освіти та науки України їм запропонував голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Він взяв участь у засіданні Ради ректорів і директорів вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації.

    Як зауважив очільник області, вища школа дедалі частіше готує користувачів, а не генераторів нових технологій, фахівців для забезпечення потреб інноваційного розвитку держави.

Фото без опису

    – Сучасні умови диктують необхідність відходити від традиційних спеціальностей, – наголосив Юрій Ткаченко. – Не потрібно множити потенційних безробітних! А, на жаль, ситуація нині невтішна: за статистикою, 50-70% студентів не працюють за здобутим фахом. Уже сьогодні керівники ВНЗ повинні розуміти, що великим попитом користуються суміжні спеціальності. Наприклад, юрист-економіст, кредитний експерт – аналітик, інженер-управлінець тощо. Тенденції свідчать, що в найближчій перспективі популярними на світовому ринку праці стануть принципово нові професії, як нейромаркетолог, дизайнер-візуалізатор, фахівець із краудсорсингу чи нанотехнологій, урбаніст, робототехнік тощо. Тому слід перебудовувати вищу школу.

    Також обласний керманич наголосив на необхідності здорової конкуренції між навчальними закладами. Ідеться, зокрема, про налагодження співпраці з іноземними партнерами та підприємствами, розроблення програм стажування для викладачів і студентів.

    – Наші виші мають гідно презентувати себе на ринку освітніх послуг, – зауважив Юрій Ткаченко. – Окрім того, слід і надалі розвивати бізнес-інкубатори, що діють на їхній базі й покликані допомагати майбутнім фахівцям, бізнесменам-початківцям набути досвіду.

    Голова Черкаської ОДА попросив керівників ВНЗ підготувати пропозиції задля покращення якості освіти. Аби потому відкорегувати відповідні обласні програми або ж ухвалити нові – задля реалізації новацій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь