A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Підбито підсумки діяльності відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області за 2018 рік

Дата: 14.01.2019 16:52
Кількість переглядів: 575

  Фото без опису

Фото без опису

  Сьогодні відбулась апаратна нарада у голови райдержадміністрації Сергія Джоболди,  у якій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій.

Фото без опису

    Про виконання завдань, поставлених перед відділом у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру  у Черкаській області доповів начальник Юрій Петренко. -  У 2018 році за результатами проведеної верифікації виявлено 1351 державний акт на право власності на землю, виданий їх власникам до 2004 року та відомості про дані земельні ділянки відсутні в Національній кадастровій системі.

  На виконання Постанови Кабінету Міністрів від 31.08.2016 №580 за принципом екстериторіальності протягом року розглянуто 737 проектів відведення земельних ділянок з наданням відповідних висновків, та направлено на розгляд експертів 446 проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розміщених в адміністративних межах Чорнобаївського району.

    В 2018 році зареєстровано 1691 земельну ділянку, надано 1949 витягів про зареєстровані земельні ділянки, внесено до Державного кадастру відомості (зміни до відомостей) по 1781 земельній ділянці, надано 463 викопіювань із кадастрової карти, видано 555 витягів із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, надано 229 довідок із державної статистичної звітності. Всього за рік було надано 6668 адміністративних послуг, з яких 2412 платних та 4256 безкоштовних.

   Також було організовано роботу щодо інвентаризації земель державної власності та резервуванню земельних ділянок для надання їх учасникам АТО. Зокрема, проінвентаризовано та передано із земель державної власності до земель комунальної власності Іркліївської ОТГ 174 земельні ділянки загальною площею 960,5 га земель сільськогосподарського призначення. Проінвентаризовано та підготовлено до продажу на земельних торгах 23 земельні ділянки загальною площею 162,1 га по Крутьківській, Васютинській, Кліщинській, Новоукраїнській, Вереміївській, Староковрайській, Новожиттівській та Першотравневій сільських радах.

   Для отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства звернувся 51 учасник АТО, яким було надано дозволи та виготовлено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 100,4 га. На даний час зарезервовано для надання учасникам АТО 21 земельна ділянка загальною площею 38 га в адміністративних межах Лукашівської, Франківської, Новожиттівської, Великобурімської, Красенівської, Великоканівецької, Староковрайської, Вереміївської, Лящівської сільських та Чорнобаївської селищної рад.

       В порядку державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель проведено    11 перевірок, в  яких виявлено 5 порушень земельного законодавства, які полягають у самовільному зайнятті земельних ділянок загальною площею 31,1 га в адміністративних межах Васютинської, Веселохутірської, Новожиттівської, Новоукраїнської та Першотравневої сільських рад. За результатами перевірок накладено адміністративних штрафів на суму 1700 гривень та сплачено шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, на загальну суму 59161 гривень. Дані кошти сплачені у добровільному порядку і надійшли на рахунки відповідних місцевих рад.

     З метою збільшення надходжень до бюджету в минулому році підібрано та продано право оренди на земельних торгах 17 земельних ділянок, розташованих в адміністративних межах Староковрайської, Кліщинської, Першотравневої, Степівської, Іркліївської сільських та Чорнобаївської селищної рад, з них 16 - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та 1- для будівництва та обслуговування будівель торгівлі загальною площею 100,7 га, що дозволило щорічно отримувати до бюджету 190,8 тисяч гривень.  

      Обговоривши земельні питання очільник району Сергій Джоболда наголосив на продовженні  роботи по інвентаризації земельних ділянок державної власності, які використовуються громадянами, з метою виявлення фактів їх безпідставного використання.  Крім того, було рекомендовано спільно з управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації, продовжити роботу з керівниками сільськогосподарських підприємств району щодо перепідписання договорів з метою збільшення відсотка  оренди за  використання  земель.  

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь