A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

4 серпня на тижневій підсумковій нараді у очільника району говорили про дороги, пільгові перевезення, жнива та інші нагальні питання

Дата: 04.08.2017 16:50
Кількість переглядів: 697

       Фото без опису

   В першу чергу Сергій Джоболда звернув увагу керівників закладів соціальної сфери району  на  виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення ремонтних робіт по підготовці до нового опалювального сезону 2017-2018 років.

     Доповіли про стан проведених ремонтних робіт головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна, заступник головного лікаря Чорнобаївської центральної районної лікарні Сергій Чуба, головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» Любов Тарасенко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал та  директор РФОК Олександр Клименко.

      Начальник відділу економіки  Ірина Вовк  розповіла про стан перевезення населення пільгових категорій Чорнобаївського району. - За  січень-червень цього року перевізникам відшкодовано 538,3 тис грн, в тому числі 175,1 тис грн заборгованість з державного бюджету за перевезення пільгових категорій у 2015 році.

    На сьогодні перевезення пільгових категорій здійснюють 4 перевізника: ПП Сліпощон, ПП Пащенко, ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149», ПП «Медіт-сервіс», якими  за липень надано розрахунки на суму 42743 грн.

      Вже розроблена Програма відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на маршрутах загального користування автомобільним транспортом у Чорнобаївському районі, яка винесена на розгляд сесії районної ради. Програмою  передбачається введення талонів одноразового використання на проїзд, в результаті чого пільгові категорії громадян отримають  право в будь-який день тижня скористатися безкоштовним проїздом та буде забезпечено чіткий облік кількості пільгових перевезених категорій та вартості наданих послуг.

       В рішенні пропонується ввести в дію даний порядок з 1 вересня 2017 року, оскільки договора заключені до 31 серпня і щоб був час селищній та сільським радам для підготовки та видачі талонів.

      Щодо ремонту доріг Ірина Вовк зазначила, -  цьоріч  на ремонти доріг комунальної власності передбачено в бюджетах селищної та сільських рад 17  млн  грн,  з яких на сьогодні вже виконано роботи на суму близько 10  млн грн. 

      Найбільші обсяги робіт проведено Чорнобаївською селищною радою по вул. Центральній на 5,5 млн грн, Іркліївською сільською радою на 1,6 млн грн -  роботи ще продовжуються.

      Завершено ремонти Хрестителівською сільською радою на 1 млн 53 тис грн, Ревбинською, Новоукраїнською, Малобурімською, Лукашівською, Комінтернівською, Кліщинською, Жовнинською, Веселохутірською, Богодухівською сільськими радами, частково проведено ремонти Староковрайською та Лящівською сільськими радами, також  ведуться ремонти доріг Великоканівецькою сільською радою.

     В інших населених пунктах проведення ремонтів на дорогах комунальної власності заплановано на серпень-жовтень.

     На ремонтні роботи на дорогах загального користування місцевого значення з районного бюджету  передбачено 8 млн 670 тис грн, в т.ч. надали субвенції  15 сільських рад в сумі 990 тис грн.

    Виконано роботи на дорозі Н – 08 Старий Коврай – Ленінське – Лящівка на суму 3627851 грн, Н-08- Мирне на суму 380070 грн  та ст. Пальмира - Чорнобай – Іркліїв близько 370 тис грн, продовжуються роботи на дорозі Богодухівка - Тарасівка-Нове Життя та розпочато в напрямку /Чорнобай-Мохнач/ - Новоукраїнка- Старий Коврай від Старого Ковраю до Новоукраїнки.

    Завідувач сектором цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) Вадим Рудянчук доповів про виплати нецільової благодійної допомоги жителям територіальних громад, будівлі яких постраждали під час негоди 1 липня. Чорнобаївською селищною радою станом на сьогодні розглянуто 1018  заяв та  виплачено 1млн 881тис 810 грн, Новожиттівською сільською радою виплачено трьом сім’ям допомогу в сумі 11440 грн, решта сільських рад, в яких є постраждалі домоволодіння, все ще зволікають з виплатами, хоча  субвенційні кошти для надання допомоги  з районного бюджету їм вже перераховані.

     В районі завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур, що розпочалося 10 липня, - про це доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, - за попередніми даними, сільськогосподарськими підприємствами проведено обмолот ранніх зернових на площі 9,4 тис.га намолочено більше 40 тис. тонн зерна. Середня урожайність склала понад 43 ц/га (в 2016 році – 54,5 ц/га).

     На даний час Чорнобаївський район знаходиться серед лідерів в області по урожайності.

    По сільгосппідприємствах, за оперативною інформацією,  озимої пшениці з площі 7,4 тис га отримано 33,0 тис тонн, в середньому по 44,6 центнера з одного гектара (в порівнянні до минулого року 56,6 ц/га).

    Крім того, озимий ріпак зібрано 1,2 тис тонн з урожайністю 31,8 ц/га (36,7 ц/га в 2016 р). Ярого ячменю отримано 4,2 тис тонн, по 40,4 цнт  з гектара (45,2 ц/га в 2016 р).

     Найвищі показники по врожайності озимої пшениці отримано в СТОВ «Маяк» - 56,5 ц/га, СТОВ «Світанок» - 56,4 ц/га, СТОВ «Дніпро» - 56,4 ц/га, СТОВ «Канівці» - 53,8 ц/га, ПСП «Веселий Хутір» - 49,0 ц/га.

      Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал  поінформувала про проект районних заходів, які заплановано  провести  з нагоди 26-ї річниці незалежності та Дня Державного Прапора України.

    Начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський доповів, що на даний час на перереєстрацію призначення субсидії з травня місяця підлягають 8870 особових справ.  Зараз ведуться  роботи по призначенню субсидій та нарахування коштів за невикористані обсяги газу.

      По завершенні наради Сергій Джоболда попередив всіх керівників бюджетних організацій про персональну відповідальність за своєчасне проведення ремонтних робіт щодо підготовки  і сталого функціонування закладів соціальної сфери району та дав їм відповідні доручення.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь