A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Схвалено проект районного бюджету на 2018 рік та прийнято рішення винести його на розгляд сесії районної ради

Дата: 21.12.2017 16:48
Кількість переглядів: 809

    Фото без опису

    Проект районного бюджету на 2018 рік та прогноз районного бюджету на 2019-2020 роки розглянуто на спільному розширеному засіданні колегії райдержадміністрації та президії районної ради за участю планово-бюджетної комісії районної ради, розпорядників коштів, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, керівників підприємств, установ, селищного та сільських голів району.

    Проаналізував проект районного бюджету на 2018 рік начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко.

    Дохідна  частина районного бюджету запланована в сумі 397,2 млн грн, в тому числі за рахунок власних надходжень районного бюджету в сумі 75,1 млн грн. В зв’язку зі зменшенням в порівнянні з 2017 роком надходження додаткової дотації з держбюджету,  майже на 13 млн грн, планування видаткової частини бюджету було дуже непростим.

    Так потреба бюджетними установами була подана більше, ніж на 12 млн грн  від наявного  ресурсу.

    Після детального аналізу та обговорення з розпорядниками коштів та депутатами видатки приведені до наявних ресурсів.

    Але крім того існує дефіцит по заробітній платі по установах освіти, культури, охорони здоров’я, терцентру, РФОКу в сумі  4,6 млн грн, – зазначив у своєму виступі Олександр Таранушенко, - дефіцит виник в зв’язку з тим, що не всі сільські ради виділили достатню субвенцію до районного бюджету на утримання закладів, які знаходяться на їх території.

    При розгляді даного питання голова райдержадміністрації Сергій Джоболда відмітив, – не дивлячись на недофінансування галузей, жоден працівник з першого січня 2018 року не буде отримувати заробітну плату меншу від тої, що отримає за грудень 2017 року.  В районі буде забезпечено стабільну роботу всіх галузей.

    При уточнені вільного залишку районного бюджету та бюджетів сіл та селища району буде забезпечено призначення по дефіциту по заробітній платі з нарахуванням в розмірі 4,6 млн грн.

    Вкотре я хочу подякувати сільським головам і депутатському корпусу сільських рад, які з розумінням відносяться до співфінансування закладів соціальної сфери, утримання яких покладається на районний бюджет та розташовані на території їх громад.

    В районі вже розпочато процес децентралізації, створено Іркліївську об’єднану територіальну громаду. І цей процес буде продовжуватися і надалі. Саме тому сьогодні ми повинні виробити чіткий механізм  співфінансування закладів соціальної сфери, які є закладами  районного рівня, наприклад Центральної районної лікарні, спорткомплексу,  дитячої школи мистецтв, дитячо-юнацької спортивної  школи та інших.

    Я дякую Іркліївському сільському голові Івану Поїзднику за пророблену роботу по створенню нової структури об’єднаної громади, формуванню бюджету громади та співпрацю в формуванні районного бюджету, взаєморозуміння та спільне вирішення питань передачі об’єктів районної комунальної власності до комунальної власності Іркліївської територіальної громади та загальну проведену роботу по організації діяльності новоствореної громади.

       В ході обговорення проекту бюджету в депутатів районної ради виникали питання щодо недостатнього фінансування частини програм районної ради.

    - Так, дійсно в зв’язку дефіцитом бюджету на даний час не в повній мірі  передбачаються кошти фінансування деяких районних програм. В подальшому при уточненні вільного залишку районного бюджету дані видатки будуть винесені на розгляд сесії районної ради, - зауважив голова райдержадміністрації.              

    Членами колегії райдержадміністрації та президії районної ради прийнято  рішення «Про схвалення проекту бюджету на 2018 рік та прогнозу районного бюджету на 2019-2020 роки» і подачі його на розгляд сесії районної ради.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь