A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині проведено культурологічний міст з бібліотечними працівниками Чорнобаївського, Золотоніського та Драбівського районів

Дата: 05.10.2017 16:46
Кількість переглядів: 751

Фото без опису

Фото без опису

    З метою вироблення єдиної стратегії діяльності бібліотечних закладів в умовах децентралізації та функціонування закладів в мережі об’єднаних територіальних громад, 5 жовтня на базі Чорнобаївської центральної районної бібліотеки обласною універсальною науковою бібліотекою імені Тараса Шевченка Черкаської обласної ради проведено культурологічний міст з начальниками відділів та секторів культури, культури і туризму райдержадміністрацій та представниками бібліотечних закладів Чорнобаївського, Золотоніського та Драбівського районів.

Фото без опису

    Про взаємодію і партнерство з владою в бібліотечній спільноті Чорнобаївщини інформувала  гостей керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець, яка зазначила, – сьогодні бібліотека не тільки згуртовує громадськість у вирішенні соціально значущих проблем, але й позиціонує інтереси місцевої громади. Тож питання, що потребують посилення бібліотечної роботи для інформаційного забезпечення громад повинні вирішуватись у партнерстві, при підтримці влади, депутатського корпусу, громади.

Фото без опису

    Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал ознайомила присутніх з роботою бібліотек в системі інноваційної діяльності галузі культури Чорнобаївщини.

    43 – сільські бібліотеки-філіали та 2 районні – центральна районна бібліотека для дорослих та районна бібліотека для дітей забезпечують інформаційні потреби населення району.

    У бібліотеках зберігається більше 317 тисяч примірників друкованих видань. Показник книгозабезпеченості становить 11,6 документа на одного користувача. Послугами бібліотек щорічно користується понад 26 тисяч осіб або 66% населення району.

    В районі комп’ютеризовано 29 бібліотек, що становить 64% книгозбірень центральної бібліотечної системи, в яких налічується 73  комп'ютери,  які підключено до Інтернет-мережі.

Фото без опису

    Про інноваційний формат традиційної бібліотеки поінформувала директор Чорнобаївської центральної районної бібліотеки Світлана Мосійчук.

    Гості з Золотоніського та Драбівського районів ознайомили присутніх з інноваціями та осучасненням роботи бібліотек, доповнюючи розповіді відеопрезентаціями.

    Дискусійним питанням стало питання щодо шляхів збереження та розвитку публічних бібліотек Черкащини в умовах децентралізації.

Фото без опису

Фото без опису

    Далі учасники переїхали до бібліотечної філії села Мала Бурімка, де були розглянуті питання ролі сільської бібліотеки в житті громади; основних складових успіху сільської бібліотеки; ефективності, якості, партнерства в діяльності бібліотек в умовах децентралізації.

Фото без опису

    Під час заходу представники районних та сільських бібліотек мали змогу обмінятися досвідом, адже бібліотеки – це мости між громадою, владою, розвитком суспільством.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь