A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2019 16:46
Кількість переглядів: 662

Фото без опису

     22 січня у Чорнобаївському районі пройшли урочисті заходи з нагоди 100-річчя з дня проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР. 

Фото без опису


   Почалися урочистості з покладання квітів до пам’ятного знаку «Борцям за волю України», в якому взяли участь голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, учасники АТО, представники селищної ради та  громадськість. 

Фото без опису

Фото без опису


    Продовжилися святкування у районному Будинку культури. У фойє усі відвідувачі могли ознайомитися з виставкою рушників, представлених територіальними громадами району, та дитячими малюнками на тему Соборності України. 

Фото без опису


     – Рівно сто років був проголошений Акт Злуки двох українських республік в одну державу. Розуміючи, що лише єдність може врятувати Україну, галичани і наддніпрянці звернулися до своїх керівників з вимогою негайно розпочати процес об’єднання всіх українських земель. І хоч злука УНР і ЗУНР у 1919 році відбулася лише символічно, проте вона мала вирішальне значення для утвердження української соборної держави у теперішніх кордонах. Вона окреслила географічні, політичні та ідентифікаційні контури єдиної України. А соборність стала ідеєю, яка об’єднує українців незалежно від місця проживання, – вітаючи учасників зібрання, зазначив Сергій Джоболда. 
    Він зауважив, що нині, коли Україна знову бореться із зовнішньою агресією, значення Соборності як невід'ємної складової незалежної України набуло вирішального змісту і стало надзвичайно важливим для кожного з нас. Це довели українці на Майдані у трагічну зиму 2013-2014 років, це щодня доводять наші  військові, які боронять східні рубежі нашої держави  від   російського ворога. 
     – Сьогодні, як ніколи раніше, виклики, що постали перед державою та кожним із нас, вимагають консолідації зусиль і єднання українського народу. Історичний досвід нам вкотре нагадує, що наша сила в єдності, у соборності наших дій і помислів. Впевнений, що разом із нашою допомогою тисячі воїнів, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу жодного шансу зламати дух українського народу.  Кожен з нас мусить докласти і свої зусилля, щоб Україна як найшвидше перемогла і знову  стала соборною –Крим і Донбас,  окуповані ворогом, обов’язково возз’єднаються з Україною. Переконаний, що в наших силах не лише зберегти Україну та відновити її кордони, а й зробити її економічно і духовно багатою, якою пишатимуться наші нащадки, – висловив сподівання Сергій Миколайович. 
    Він побажав кожному з присутніх зустріти свято Соборності з відкритим серцем, з вірою в щасливе майбутнє держави та гідне життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


  Учасникам зібрання показали історичний фільм про День Соборності. Органічним його доповненням стала сучасна відеонарізка, в якій наші земляки озвучили  що для них Україна. А музичні та танцювальні номери, представлені викладачами та учнями школи мистецтв, центру дитячої та юнацької творчості, професіоналами і аматорами сцени, дефіле найменших жителів селища у вишиванках вкотре переповнили серця присутніх гордістю за свою країну та свій район. 

                                                                                                                                          За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                                                                                 інформаційної діяльності та звернень громадян
 апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь