A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В районі здійснюється виконання напрямів, пов’язаних з наданням соціальних гарантій чорнобильцям

Дата: 17.12.2018 16:45
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

    Як зазначає начальник управління  з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський в Чорнобаївському районі станом на 01.12.2018 проживає 566 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС. З  них: 249 осіб – учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 285 осіб – потерпілі від Чорнобильської катастрофи. Крім того 32 сім'ї, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

    Найбільше осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, проживають в смт Чорнобай,селах Великі та Малі Канівці Іркліїв, Веселий Хутір, Богодухівка.

    Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І, ІІ категорії мають право на пільги на житлово-комунальні послуги, користування та встановлення телефону, придбання твердого палива з 50% знижкою в межах встановлених норм; на безкоштовний проїзд в автобусах приміського сполучення в межах району, перевезення здійснюється по талонах в межах коштів виділених кожною територіальною громадою. Крім  того, особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС І  категорії, мають право безплатного проїзду 1 раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним, повітряним, залізничним, водним транспортом з правом першочергового придбання квитків, ІІ категорія – 50% знижка.

    Так, за 2018  рік 21 особа (100%) отримали готівку на придбання твердого палива на загальну суму 25,5 тис. грн, 99  осіб - користуються пільгами на електроенергію, 85 осіб - на природній газ, 30 осіб – водопостачання, 10 особам відшкодовано за квартплату, 99 особам  – за користування послугами зв’язку. 

    Всього надано пільг на загальну суму –375,6 тис. грн.

    Щомісячно виплачується грошова компенсація за продукти харчування. Розміри її в 2018 році становили: для  постраждалих віднесених до  І категорії – 394,80 грн,   ІІ категорії – 197,40 грн.   В 2018  році на  ці  потреби  спрямовано  722,1 тис.грн.

    Працюючі ліквідатори I і II категорій мають право на отримання додаткової відпустки – 16 календарних  днів на рік. Цим правом в 2018 році скористалося  19  осіб на загальну суму 38,8 тис. грн.

    У 2018 році забезпечувалось  проведення щорічного  оздоровлення громадян,  які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи. Протягом  2018 року  оздоровлено 9  осіб постраждалих внаслідок ЧАЕС І категорії  в санаторіях різного профілю на загальну суму 61,4 тис. грн. На 2019 рік подано 15 заяв на оздоровлення.

    Грошову компенсацію замість санаторно-курортного лікування в 2018 році отримали 21 особа на загальну суму – 10,1 тис. грн.

Також за рахунок коштів, які передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» в 2018 році, надано матеріальну допомогу важкохворим Чорнобильцям та вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 40,0  грн.

    Проводиться медичне обслуговування осіб постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. В 2018 на ці цілі виділено бюджетом – 223,9 тис. грн, На зубопротезування передбачено 31,3 тис. грн, на безкоштовні  ліки  - 192,6 тис.грн.  До кінця року ці кошти будуть використані.

    249 ліквідаторів  до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримали матеріальну допомогу – 81 особа І-ї категорії по 500 грн, 106 осіб ІІ-ї категоріїпо 400 грн, 62 особи ІІІ-ї категорії по 300 грн та надано допомогу на лікування 13 тяжкохворим ліквідаторам в розмірі 2400 грн кожному.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь