A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї відбувся районний турнір із плавання на кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча

Дата: 27.02.2018 16:42
Кількість переглядів: 1584

Фото без опису

    27 лютого в Чорнобаївському районному спорткомплексі вже всьоме відбувся районний турнір із плавання серед учнівської молоді на кубок чемпіона Олімпійських ігор Андрія Хіміча.

Фото без опису

    На початку турніру ведуча розповіла, що перший такий турнір відбувся ще 2012 року. Андрій Хіміч – Олімпійський чемпіон, триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР, заслужений майстер спорту, заслужений тренер УРСР. Він є почесним громадянином смт Чорнобаю, с. Руська Поляна та м. Черкаси.

    На відкритті турніру з вітальним словом до учасників змагань звернувся голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда. Він зазначив, що пишається тим, що такий видатний спортсмен є жителем району і що в районі вже вкотре проходить турнір із плавання на його честь. Також він висловив сподівання, що завдяки підтримці всіх гілок влади спортивне життя району розвиватиметься і надалі.

Фото без опису

    - Завдяки спільному баченню важливості спорту в житті району депутатського корпусу районної ради і райдержадміністрації ми сьогодні маємо змогу підтримувати спортивну інфраструктуру в районі. Ми докладаємо всіх зусиль для підтримки спортивного комплексу, який єдиний в області перебуває у районній комунальній власності. Завдяки цьому ви можете ходити сьогодні в плавальний басейн безкоштовно (Ред. – басейн є безкоштовним для організованих груп учнів загальноосвітніх шкіл району). Спорткомплекс відновлюється, оживає. Будемо сподіватися, що за підтримки районної, обласної влади, депутатів, він стане найкращим у області, а може й Україні. Водночас мені б хотілося використати можливість і звернутися по підтримку до гостей, щоб ви мали змогу не тільки приїхати на змагання і привітати учасників, а відвідати спорткомплекс через деякий час і сказати, що ви теж доклали зусиль до його розвитку, - зазначив Сергій Миколайович.

    Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч подякував учасникам змагань за те, що вони обрали для себе такий вид спорту, як плавання. Та побажав їм успіхів у навчанні та перемог у турнірі.  

    Також  учасників турніру привітали голова відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області Андрій Більда та депутат Черкаської обласної ради Роман Буданцев.

    Честь підняти прапор України разом із Андрієм Хімічем надали минулорічним переможцям турніру – представникам Лихолітського НВК, і змагання почалися.

    У змаганнях взяли участь учні із 22 шкіл району.

Фото без опису

Переможцями у особистих змаганнях стали:

Серед дівчат:

І місце – Яна Кратка (Чорнобаївська ЗОШ № 2);

ІІ місце – Фесенко Вікторія (Мельниківський НВК);  

ІІІ місце – Єлизавета Шемшур (Крутьківський НВК).  

Серед юнаків:

І місце  –  Тарас Назаренко (Іркліївська ЗОШ);

ІІ місце – Данило Дербенцов (Чорнобаївська ЗОШ № 1);

ІІІ місце – Артур Вовк (Чорнобаївська ЗОШ № 2).

У командному заліку перехідний кубок з рук Олімпійського чемпіона  отримала команда Чорнобаївської ЗОШ № 2, друге місце – у Іркліївської ЗОШ, третє місце за плавцями з Великобурімської ЗОШ.

Усі переможці та призери змагань отримали медалі та пам’ятні призи.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь