A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Cтан виплати заробітної плати та зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу обговорили на апаратній нараді

Дата: 26.03.2018 16:40
Кількість переглядів: 585

    Під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди 26 березня відбулася щотижнева апаратна нарада за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій.

    По першому питанню про стан виплати заробітної плати та її рівень на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності повідомив начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський, зазначивши, що в районі проводиться ряд заходів, спрямованих на недопущення порушення законодавства в частині виплати заробітної плати не менше мінімального розміру, з постійною співпрацею районної влади та соціальних партнерів. Питання своєчасності виплати заробітної плати контролює тимчасова комісія райдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

    – Необхідно активізувати роботу міжвідомчої комісії  райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації  виплати заробітної плати в районі, адже це вперш за все зростання доходів та покращення добробуту жителів району, а також збільшення надходжень до місцевих бюджетів, – наголосив Сергій Джоболда.

    Про зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції інформував присутніх заступник головного лікаря Чорнобаївської центральної районної лікарні Чуба Сергій та зазначив, що  обстеження на ВІЛ інфекцію проводиться добровільно, безкоштовно, анонімно із заповненням згоди пацієнтом. Для вагітних та членів їх сімей проводяться заняття з профілактики ВІЛ-інфекції. При виявленні ВІЛ-інфікованих вагітних, проводиться АРТ згідно протоколу. Народжені діти від ВІЛ-інфікованих матерів теж отримують профілактичне лікування, 28 днів з першого дня.

    Вся донорська кров та її компоненти 100% обстежуються на ВІЛ-інфекцію.

    Кабінет «Довіра» та маніпуляційний кабінет 100% оснащений необхідною апаратурою. Вчасно проводиться видача антиретровірусних препаратів та лабораторний моніторинг ефективності лікування таких пацієнтів.

    В порядку контролю розглянуто питання про стягнення єдиного соціального внеску Чорнобаївським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

    По завершенню апаратної наради головою райдержадміністрації було дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації щодо належного функціонування закладів освіти, культури та медицини.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь