A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На захисті прав дитини

Дата: 26.07.2018 16:40
Кількість переглядів: 601

Фото без опису

    На засіданні комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини, яка відбулася 26 липня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик  розглянуто 4 питання.

    Всі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей державної адміністрації. У ході засідання було заслухано заявників, запрошених та членів комісії, які брали  участь у обговоренні та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

    По першому питанню щодо невиконання батьківських обов’язків громадянином щодо малолітньої дитини та доцільності надання висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батька батьківських прав комісією з питань захисту прав дитини  було вирішено надати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина, оскільки батько не працює, зловживає спиртними напоями, з дитиною не проживає, не займається її вихованням та утриманням, фактично повністю ігнорує виконання своїх батьківських обов’язків.

    По другому питанню щодо розгляду клопотання органу опіки та піклування про невиконання батьківських обов’язків громадянкою щодо малолітньої дитини комісія вирішила направити матеріали до органів внутрішніх справ щодо притягнення до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків матері відносно малолітньої дитини, оскільки умови проживання не дозволяють проживати разом з нею її дитині, так як її співмешканець зловживає спиртними напоями, дебоширить в сім’ї. Також вирішено розглянути дане питання на черговому засіданні комісії та зібрати документи щодо позбавлення обох батьків дитини батьківських прав та рекомендувати органам опіки та піклування Красенівської та Привітненської сільських рад спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації здійснювати контроль щодо виконання батьківських обов’язків громадянки.

    Далі комісією було розглянуто питання щодо доцільності встановлення піклування над дитиною, позбавленою батьківського піклування та призначення піклувальника. Враховуючи висновок служби у справах дітей райдержадміністрації вирішено підготувати рішення органу опіки і піклування про призначення опікуном рідну тітку дитини, в якої та проживає вже тривалий час, так як мати дитини ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків.

    По останньому питанню про невиконання батьківських обов’язків громадянки щодо малолітніх дітей службою у справах дітей встановлено, що дана громадянка систематично зловживає спиртними напоями, діти часто залишаються бездоглядними, голодними. Продукти харчування відсутні, у будинку брудно. Дана матір не працює, не може забезпечити належні умови для проживання та розвитку дітей. Виходячи з вищезазначеного комісія  з питань захисту прав дітей вирішила направити матеріали до органів внутрішніх справ щодо притягнення до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків громадянки щодо малолітніх дітей. Рекомендовано органу опіки та піклування Лящівської сільської ради  спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації здійснювати контроль щодо виконання батьківських обов’язків матері. В разі виникнення загрози для життя і здоров’я малолітніх дітей вжити заходів щодо відібрання дітей від матері з позбавленням її батьківських прав. Дане питання буде розглянуто на черговому засіданні комісії та в разі потреби зібрати документи щодо позбавлення обох батьків дітей батьківських прав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь