A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На засіданні колегії райдержадміністрації було розглянуто ряд важливих питань

Дата: 02.06.2017 16:34
Кількість переглядів: 897

    Голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда сьогодні, 2 червня, провів розширене  засідання колегії райдержадміністрації. На розгляд колегії райдержадміністрації виносилося 5 питань.

    У роботі колегії взяли сільські голови, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, розпорядники коштів, представники засобів  масової інформації.

    Начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко, виступаючи по першому питанню порядку денного, інформував про підсумки виконання бюджету району за І квартал 2017 року  та завдання з його року виконання у  ІІ кварталі 2017.

    – Завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань з наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за І квартал 2017 року   власні та закріплені уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 125,6 відсотка.  Фактично до бюджету поступило  37,5 млн. грн.

    Всі сільські і селищна ради виконали доходи по загальному фонду за  І квартал 2017 року, – зазначив Сергій Миколайович - та все ж невирішеним  залишається питання ліквідації недоїмки з платежів до бюджету району,яка з перший квартал  становить 538,3 тис.грн, в тому числі по діючих підприємствах та фізичних особах 238,0 тис грн..

    А також наголосив селищному та сільським головам, керівникам бюджетних установ району на забезпеченні виконання  завдань щодо мобілізації фінансових ресурсів до бюджету району, підвищення  ефективності витрачання бюджетних коштів та недопущення заборгованості із заробітної плати, соціальних виплат і розрахунків за спожиті енергоносії.

    Про підсумки економічного і соціального розвитку району за І квартал 2017 року доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк.

    У підприємствах основного кола зросли посіви кукурудзи, соняшника, сої, цукрового буряка, гороху.

    В районі збільшилась чисельність свинопоголів’я підприємств на 6,2 відсотка. Зросло поголів’я птиці ПрАТ «Чорнобай-птиця» на 6,2 відсотка, яке складає 69,8 тис. голів.

    Обсяг реалізованої промислової продукції за І квартал 2017 року склав 63.6 млн.грн., що більше відповідного періоду минулого року в два рази. Зростання обсягів як виробленої так і реалізованої продукції забезпечено за рахунок ПП «Імперіал плюс», на якому у березні 2017 року введено в експлуатацію цех по сушці молока та на сьогодні створено 10 робочих місць.

    Значна робота була проведена по благоустрою населених пунктів району.

    Проводиться поточний дрібний ремонт дороги державного значення Чорнобай- Хрестителево-Оржиця-Лубни (Т-2417 Н-08) від 23 км по 29 км філією Золотоніського ДЕД «ДП Черкаського облавтодору» і загалом буде виконано ремонтних робіт на 2 млн. грн.      

    У своєму виступі Крутьківський сільський голова  Ольга Положай прозвітувала про роботу Крутьківської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, а саме про те, що вдається  і які є проблеми ще необхідно вирішити.

    – Прикладом ефективного спільного вирішення благоустрою населених пунктів, ремонту доріг, водопостачання та інших питань життєзабезпечення територіальної громади, саме консолідацією  зусиль, а не перетягуванням повноважень один на одного, є співпраця виконкому Крутьківської сільської ради та адміністрації  місцевого господарства СТОВ «Агроко», – наголосив Сергій Джоболда.

    Про усунення виявлених під час перевірки недоліків наголосила начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату  райдержадміністрації Любов Олексієнко.

    Про стан організації літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку 2017 року  Сергій Джоболда зазначив, що районним бюджетом  на оздоровлення дітей сиріт, дітей  позбавлених батьківського піклування передбачено 252 тис. грн. Для харчування дітей в пришкільних таборах передбачено використати з бюджету 355,2 тис. грн. А також наголосив службі у справі дітей райдержадміністрації на проведенні належної   роботи з опікунами та піклувальниками по 100 відсотковому охопленні оздоровленням та відпочинком  даних категорій дітей. Відділу освіти райдержадміністрації забезпечити належний рівень організації роботи пришкільних таборів: якісного харчування та змістовного, цікавого дозвілля.

    – Звертаюсь з проханням до  селищного та сільських голів, - сказав очільник району, – передбачити в сільських бюджетах кошти на оздоровлення та відпочинок дітей учасників  АТО.

    По п’ятому питанню керуючись положенням про районну Дошку Пошани, затвердженим розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.06.2001 №157 «Про районну Дошку Пошани», на підставі подань трудових колективів підприємств, установ, організацій, управлінь та відділів райдержадміністрації ознайомила зі списком рекомендованих до занесення передовиків виробництва та соціальної сфери на  районну Дошку Пошани з нагоди  21 річниці Конституції України керівник апарату районної державної адміністрації Оксана Брагінець..

    Колегія районної державної адміністрації вирішила за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, соціально-культурної сфери району, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм занести на районну Дошку Пошани рекомендованих осіб.

    По всіх розглянутих питаннях колегією райдержадміністрації прийнято відповідні рішення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь