A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Художня самодіяльність, робота гуртків та клубів за інтересами – це напрямки роботи клубних закладів Чорнобаївщини

Дата: 02.04.2019 16:33
Кількість переглядів: 3165

Фото без опису

   Художня самодіяльність, робота гуртків та клубів за інтересами – це напрямки роботи клубних закладів Чорнобаївщини

    В селах району їх діє 37 та 2 в селищі: районний і селищний.  В цих закладах працюють 192 клубні формування, а це в 2000 учасників, з них  29 дитячі – 392 учасники.

   12 клубних формувань (колективи), які мають звання «народний» та 1 «зразковий»; 19 любительських об’єднань та клубів за інтересами, з них 3 дитячі; 15 колективів інструментального жанру; 89 колективів вокально-хорового жанру; 11 хореографічних колективів; 34 театральних колективи; 1 дитяче фізкультурно-оздоровче об’єднання (с Новоселиця).

Фото без опису

   Найпопулярнішим та наймасовішим серед учнівської молоді є любительське об’єднання «Клуб веселих та найкмітливіших» при районному будинку культури.  Діє 2 групи, де займається 85 учасників. Щорічно проходить шкільний чемпіонат шкільних команд КВН. Кращі гравці команд входять до збірної команди районну та виступають на обласних, всеукраїнських чемпіонатахт а  фестивалях.

   В січні минулого року молодіжна команда КВН взяла  участь у 4-му фестивалі «Ліга Сміху» в Одесі, «Дорослі діти» здобули найвищу нагороду гран-прі Всеукраїнського фестивалю «Первосміх-2018», який проходив у березні в Лубнах, в квітні юна збірна команда КВН ЗОШ №1 «Чорнобай Юнайтед» взяла участь у 1-му турі Чемпіонату Черкаської обласної молодіжної Ліги КВН у м Черкаси і посіла 4-те місце серед 11 дорослих команд.

   Також збірна команда «Дорослі діти» в липні була запрошена до участі у 1-му Всеукраїнському фестивалі КВН «Усмішка Полісся-2018», який проходив у мм Ямпіль-Глухів  і здобула 1-ше місце, збірна команда шкіл Чорнобаївського району «Дорослі діти» стала переможцем Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН «Жарт-птиця – 2018», що проходив у серпні місяці в  смт Затока Одеської області.

Збірна команда КВН ЗОШ №1 «Чорнобай Юнайтед» у фіналі Чемпіонату Черкаської обласної молодіжної Ліги КВН в Черкасах в листопаді посіли 2-ге місце і отримали Кубок срібних призерів чемпіонату.

 

Фото без опису

    Наймасовішим та постійно діючим серед дорослих колективів є хоровий колектив районного будинку культури, вокально-інструментальний ансамбль РБК, фольклорний колектив «Молодички» Богодухівського СБК, хоровий колектив ветеранів «Житограй» і хореографічний колектив «Мальви» селищного будинку культури, хореографічний колектив Великобурімського,  Кліщинського,  Крутьківського СБК,  народний хоровий колектив Великоканівецького СБК, народний духовий оркестр Староковрайського СБК.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Кращі колективи району постійно беруть участь у конкурсах, фестивалях.  Так 23 лютого на обласному  огляді-конкурсі  театральних колективів та театрів малих форм «Яскраво, красиво, натхненно творчі несем надбання» в  номінації «аматорські театри» Дипломом за ІІІ місце нагороджено аматорський театральний колектив Богодухівського СБК Чорнобаївського району (режисер Лідія Міщенко); в номінації «краща актриса» нагороджено Лідію Міщенко -  актрису аматорського театру Богодухівського СБК Чорнобаївського району (за роль Риндички у творі М.Кропивницького «По ревізії».

   5 березня  в м Черкаси на обласному конкурсі читців аматорів «Тарасова вершина»,  присвячений  205-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, Тетяна Лукяненко із  Малобурімського СБК отримала Диплом за І місце.

    Цього ж дня в м Черкаси, в обласному Будинку вчителя, відбулося щорічне вручення літературно-мистецької премії ім.М.Негоди-А.Пашкевича. Диплом лауреата та премію  отримали заслужений працівник культури України Борис Камінський та вокальний дует «Розмай» у складі  Л.Чорненко та А.Черниш  з районного  Будинку культури.

Фото без опису

    24 березня у Вінниці ІІ Фестивалі Першого Всеукраїнського Чемпіонату з фольклору народний аматорський фольклорний колектив «Веселі молодички» Богодухівського СБК нагороджено Дипломом переможця та золотими медалями, а народний аматорський фольклорний колектив «Криниця» Лящівського СБК Диплом І ступеня.                                                                   

   Також і при сільських бібліотеках філіалах діють клуби за інтересами. Спільно з СБК діють 50 клубів за інтересами: 33 – для дорослих, з яких переважна більшість – для людей літнього віку.

 Фото без опису


  Дітей у бібліотеках об’єднують гуртки дитячої творчості – «Промінчики» (Жовтневопромінська СБФ), «Умійко (юний художник)» (Тарасівська СБФ), «Казкарик» (Вереміївська, Кліщинська СБФ), «Бабусини обереги» (Красенівська СБФ), «Юні питайлики» (Придніпровська СБФ) та ін.       Різнопланові засідання проводять бібліотекарі на засіданнях клубів для підлітків та юнацтва – «Пошук» (Богодухівська СБФ), «Паросток» (Кліщинська СБФ), «Правознавець» (Москаленківська СБФ), «Контакт» та «Слово» (Чорнобаївська ЦРБ). В районній бібліотеці активно діє клуб для ветеранів «Зустріч», який в цьому році відмічає 10 - літній ювілей.

Фото без опису

    Проведення культурно-мистецьких заходів, концертів – це результат гурткової роботи. Тому слід відмітити, що в концертних програмах працівники клубних закладів намагаються  представити  різні жанри аматорського мистецтва: вокальний, хоровий, хореографічний, драматичний та інструментальний.

 

За інформацією відділу культури і туризму РДА

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь