A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В районі тривають заходи щодо ліквідації та недопущення поширення африканської чуми свиней

Дата: 03.09.2018 15:01
Кількість переглядів: 691

    Фото без опису

    В районі продовжується робота по виконанню плану заходів щодо ліквідації АЧС на території с.Старий Коврай Староковрайської сільської ради та СТОВ «Світанок» с.Хрестителево Хрестителівської сільської ради, – зазначає начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Василь Катеруша.

    В неблагополучному осередку встановлені 4 карантинні ветеринарно-поліцейські пости в зоні захисту (3 в с. Старий Коврай, 1 СТФ СТОВ Світанок), облаштовані та функціонують дезбар’єри; встановлено інформаційно-сигнальні таблички; знищенно безкровним методом поголів’я свиней в домоволодінні жителя с.Старий Коврай в кількості-7 голів та на СТФ СТОВ Світанок  с.Хрестителево в кількості 1242 голови; проведені вимушені та заключні дезінфекції в домоволодінні жителя с.Старий Коврай та вимушені дезінфекції в  СТФ СТОВ Світанок, де на даний час іде механічне чищення сараїв, проведена дератизацію тваринницьких приміщень, дерев’яні рештки підлоги, інвентар, спец одяг, залишки корму – спалено.

    Проведено моніторинг поголів’я свиней по населеним пунктам неблагополучного осередку та перепис  поголів’я свиней у в зонах захисту і спостереження с. Старий Коврай, с. Хрестителево.

    Фахівцями ветеринарної медицини проводиться роз’яснювальна робота серед населення району, щодо запобігання та боротьби з АЧС. Заборонено реалізацію свиней в тому числі молодняку на ринках в зонах захисту та нагляду.

    – Щоб уникнути ситуацій подальшого розповсюдження АЧС, працівниками районного управління ГУ Держпродспоживслужби направлено листи до МРГ «Чорнобаївське» та Національного природного парку «Нижньосульський» задля зменшення популяції диких кабанів,  – зазначив начальник управління.

    – Звісно попри те, що хворе поголів’я знищене, ситуація залишається небезпечною, проте контрольованою. Наразі в Чорнобаївському районі проводяться всі необхідні заходи, працюють пости, робота яких постійно під контролем. Нажаль, епідемія африканської чуми свиней, яка спалахувала в районі завдала значних економічних збитків сільськогосподарській галузі, – зазначила перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь