A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання наповнення бюджету Пенсійного фонду України, погашення заборгованості з єдиного внеску та легалізації трудових відносин розглянуто на нараді в РДА

Дата: 17.12.2018 16:30
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

    – Основним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду є надходження від єдиного соціального внеску, що нараховується на фонд оплати праці, – зазначає начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Наталія Грицай. Зростатиме фонд оплати праці – зростуть надходження до бюджету Пенсійного фонду, розміри пенсій та буде забезпечена стабільна їх виплата.

    Відповідно до Плану заходів Чорнобаївським відділом обслуговування громадян здійснюється постійний моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

    Результатом вжиття заходів щодо виявлення та реагування на виявлені ознаки тінізації заробітної плати є зростання фонду оплати праці, середнього розміру заробітної плати у районі та надходжень власних коштів до бюджету Фонду, збільшення кількості застрахованих осіб та зменшення кількості осіб, яким заробітна плата нараховується менше мінімального розміру.

    Ще одним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду України є надходження від погашення заборгованості з обов’язкових платежів перед Пенсійним фондом.

    Так, станом на 01.12.2018 загальна сума заборгованості платників Чорнобаївського району становить 692,5 тис. грн, в тому числі: зі сплати страхових внесків 14,7 тис. грн, з відшкодування пільгових пенсій – 677,8 тис. грн.

    Із загальної суми боргу найбільшу заборгованість  має: СТОВ ім.Устименка –  209,4 тис. грн, ВАТ “Комінтерн” – 458,1 тис. грн.

    Заборгованість по економічно-активних платниках району відсутня.

    Заборгованість по 10 фізичним особам-підприємцям становить 14,7 тис. грн, до початку року заборгованість зменшилася на 2,2 тис. грн по двом особам (стягнуто органами ДВС).

    Пенсійним фонду України продовжується  робота спрямована на скорочення обсягів заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України.

    З початку року подано позовних заяв до суду про стягнення заборгованості на 53,6 тис. грн. В органах державної виконавчої служби перебуває виконавчих документів про стягнення коштів в інтересах Фонду на суму 622,8 тис. грн.

    Щодо роботи з погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску необхідна максимальна співпраця із органами Державної фіскальної служби, які адмініструють ЄСВ відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держане соціальне страхування”.

    Відповідно до Закону на органи ПФУ покладено завдання формування та ведення реєстру застрахованих осіб, здійснення заходів надання інформації з Реєстру. Інформація по боржниках зі сплати ЄСВ надходить від органів ДФС області.

    З метою стабілізації ситуації з наповненням бюджету Пенсійного фонду України Головою правління Фонду дано доручення органам Пенсійного фонду спільно із органами ДФС та ДВС опрацювати  питання погашення заборгованості зі сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями.

    В ході співставлення даних, поданих органами ДВС та ДФС області до ПФУ, виявлено, що 38,9 тис. грн. боргу, який знаходиться на виконанні в ДВС - вже сплачено фізичними особами.

    – Несвоєчасно виплачена заробітна плата, або прихована заробітна плата “в конвертах”, а також наявність боргів зі сплати ЄСВ впливає не тільки на те, що бюджети усіх рівнів та бюджет Пенсійного фонду недоотримують кошти, а й на те, що люди, які сьогодні працюють, в майбутньому залишаються без страхового стажу, відповідно й без пенсії, – зазначила Наталія Грицай.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь