A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей

Дата: 02.11.2017 16:30
Кількість переглядів: 691

    Фото без опису

   Сьогодні заступник голови  райдержадміністрації Валентина Стилик провела розширене засідання районного центру допомоги учасникам антитерористичної операції,  яке відбулось за участю керівників відповідних структур, представників  ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани»  та представників ГО «Народна самоборона».

Фото без опису

    На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого воїна АТО із Звенигородщини Сергія Сиротенка.

Фото без опису

     В ході  засідання,  в режимі діалогу було  обговорено  конкретні нагальні питання учасників АТО, які необхідно вирішувати в першу чергу. –   Сьогодні існує потреба саме в  системній реабілітації атовців разом із членами їхніх родин. Розуміючи складність створення такої системи   - наше завдання професійно підходити до кожної проблеми, надавати адресну допомогу кожному демобілізованому учаснику АТО, щоб не допустити соціальної напруги, - зазначила Валентина Стилик, - а тому будемо залучати до активної співпраці сільських та селищного голів.

      Про стан надання соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей управлінням з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації доповіла заступник начальника управління Наталія Крупенко, яка розповіла про використання коштів з державного бюджету на реабілітацію, оздоровлення та професійне навчання учасників АТО.  Продовжується  активна  робота по співпраці з різними  санаторіями на території України, які готові прийняти  на оздоровлення демобілізованих бійців.

    Заступник головного лікаря ЦРЛ Сергій Чуба та головний лікар ЦМПСД Любов Тарасенко детально зупинились на лікувально-психологічній реабілітації бійців,  в частині надання медичної допомоги. За їх словами  за 10 місяців цього року проліковано в терапевтичному та неврологічному відділеннях районної лікарні 40 осіб на суму 24734 грн, амбулаторно на суму 14690 грн, оздоровлено в санаторіях:  в Дахнівці - 30 осіб та один учасник АТО -  у військовому госпіталі в Циблях. Ще  22 демобілізованих отримали санітарно-курортні путівки в різні санаторії України.

    Розглядався  стан  працевлаштування демобілізованих учасників АТО, а це 115 осіб  – 35 з яких працевлаштовано, 5 осіб пройшли професійне навчання, 11 осіб було залучено до тимчасової занятості.

     На сьогодні на обліку перебуває 27 осіб даної категорії. В  пошуку відповідної роботи в поточному році звернулось 20 осіб - всі демобілізовані військовослужбовці охоплені  профорієнтаційними послугами.

   Одним з важливих питань, на якому акцентувалась увага, це співпраця учасників АТО з учнівськими та педагогічними колективами у 2016-2017 роках, а також залучення демобілізованих військових до проведення спортивних та патріотичних заходів в навчальних закладах району.

   Розглядались питання організації оздоровлення дітей учасників АТО,  надання допомоги сім’ям учасників АТО Чорнобаївським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також питання  щодо   стану забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

   Активну участь у обговоренні піднятих питань приймали голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Микола  Костенко та його заступник Максим Кутіщев.

 За підсумками засідання районного центру допомоги учасникам антитерористичної операції заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик дала доручення відповідним структурам.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь