A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

4 червня під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Валентини Стилик відбулося засідання комісії районної державної адміністрації щодо організації роботи по покращенню утримання прибережних захисних смуг

Дата: 04.06.2019 16:29
Кількість переглядів: 582

Фото без опису

   На порядку денному розглядалося питання про проведення робіт по покращенню утримання захисних смуг водних об’єктівна території району  за період 01.07.2018 - 30.05.2019 року відповідно доп.7 ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 87 Водного кодексуУкраїни.

    З інформацією про стан водних об’єктів  та прибережних захисних смуг, завдання, які були покладені у 2018 році  комісією на органи місцевого самоврядування для ліквідації виявлених порушень, виступила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка зазначила, що при обстежені водних об’єктів було виявлено непоодинокі випадки порушень законодавства, зокрема,  розорювання громадянами прибережних захисних смуг, створення звалищ побутового сміття  та рештків рослин сільськогосподарських культур, застосування хімічних засобів захисту рослин у прибережних захисних смугах.

    В обговоренні даного питання по кожній територіальній громаді розглядались  конкретні зауваження комісії, яка проводила виїзди в населені пункти, де  є прибережні захисні смуги та спільно радились  про шляхи усунення недоліків.

   Сільські голови Великих Канівець, Богодухівки, Малої Бурімки, Великої Бурімки та селищний голова проінформували про проведену роботу та поділилися планами подальших дій.

      Активно долучились до розгляду даного питання начальник Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області Віталій  Іванько, який повідомив про відповідальність осіб, які порушують законодавство, представники громадськості Анатолій Гичка та Віктор Науменко, які  наголосили про необхідність проведення  впорядкування   стихійних сміттєзвалищ, прибережних захисних смуг та недопущенню використання хімічних засобів захисту рослин в водоохоронних зонах.

   Перший заступник голови райдержадміністрації  відмітила, що розпочата робота по впорядкуванню прибережних захисних смуг повинна бути завершена. До їх впорядкування повинні долучатись  самі жителі територіальних громад, які  створють стихійні сміттєзвалища  та проводять розорювання прибережних смуг.

   За результатами роботи  комісією були прийняті рішення та встановлено терміни їх виконання. Зокрема, будуть проведені спільні рейди за участі представників національної поліції,  органів місцевого самоврядування та землевпорядників з метою виявлення порушень.

 

За інформацією управління агропромислового розвитку РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь