A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Хід проведення ремонтних робіт та підготовка до нового опалювального сезону закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства району під контролем у влади

Дата: 23.07.2018 16:24
Кількість переглядів: 719

    Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період проходить у відповідності до розпорядження облдержадміністрації «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років», яким затверджено основні заходи щодо підготовки об’єктів в зимовий час.

    Для забезпечення життєдіяльності району потрібно підготувати 34 багатоповерхові будинки, 93 одиниці об’єктів теплопостачання, 35 закладів освіти, 6 дитячих садочків, 40 закладів охорони здоров’я, а також об’єкти водопостачання та водовідведення  населених пунктів.

    – Що стосується Чорнобаївського КПТМ та опалення жителів смт Чорнобай, то селищною радою розроблено й затверджено на сесії селищної ради цільову програму «Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення», на реалізацію якої виділено 150 тис. грн, – зазначив головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Руслан Кириченко.

    З селищного бюджету виділено 26000 грн на виготовлення документації щодо гідравлічного розрахунку газових мереж селища для переведення квартир на індивідуальне газове опалення. Попередньо розрахунок буде проведено до 03 серпня 2018 року. Укладено договір з ПАТ «Черкасигаз» на проведення даних робіт та  виготовлено та надано відповідне технічні завдання.

    Проведено аналіз матеріального положення громадян та попередньо визначено осіб, що потребують допомогу у проведенні опалення. Всього напершому етапі переведення квартир на індивідуальне опалення у вищезазначених будинках потребуватиме матеріальної допомоги 21 особа. Сума допомоги становить 5 тис. грн. Після проведення цих заходів повністю буде відключено 4 будинки від централізованого теплопостачання та зменшення теплових мереж близько 3 км в двотрубному вимірі, що дасть змогу зменшити теплове навантаження на котельні та зменшення втрат теплоносія в мережах. 

    Чорнобаївською районною радою 17.07.2018 року проведено конкурс щодо передачі майна Чорнобаївського КПТМ в оренду. Основними вимогами було будівництво твердопаливних котелень та найнижча вартість тарифу на теплопостачання. Конкурс проведено успішно, за попередніми даними вартість 1 Гкал становитиме 2100 грн при нинішній вартості в 2306 грн/Гкал. Також орендар планує будівництво твердопаливної котельні та будівництво частини нової тепломережі, що дасть змогу зменшити втрати в мережах та повністю відійти від використання природного газу.

     Також в районі діє «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносії Чорнобаївського району на 2011-2020 роки». Укладено договори з двома кредитно-фінансовими установами: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ Акціонерний банк «Укргазбанк». В ході реалізації програми в І півріччі 2018  року по двох банках 102 жителі району отримав кредити на суму близько 1,6 млн грн.

    Про стан проведення ремонтних робіт та про підготовку до початку опалювального сезону району бюджетних установ району доповіли начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна, в.о. головного лікаря Чорнобаївської ЦРЛ Сергій Чуба та головний лікар комунального некомерційного підприємства "Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги" Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко. Зокрема, були обговорені питання капітальних ремонтів та реконструкцій котелень, встановлення модемів, закупівлі вугілля та дров до закладів,  перевірки сигналізаторів загазованості, технічного обстеження димових та вентиляційних каналів.

    – Активна робота керівників підприємств, установ та організацій району впродовж підготовки до опалювального сезону забезпечить вчасне та стабільне його проходження, – зауважує перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик. – Підготовка освітніх закладів району до нового опалювального сезону 2018-2019 року повинна бути завершена не пізніше, ніж до 1 вересня.

    Також Валентина Стилик наголосила керівникам комунальних підприємств району та структурних підрозділів райдержадміністрації про персональну відповідальність за підготовку об’єктів житлово-комунального господарства району та соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь