A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині відбулись урочистості з нагоди 23-річниці Конституції України

Дата: 27.06.2019 16:21
Кількість переглядів: 1023

Фото без опису

Фото без опису

     Сьогодні в районному будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України, на які зібралися жителі з усіх куточків Чорнобаївщини, щоб всім разом відзначити величне державне свято та вшанувати кращих працівників району, яких занесено на районну Дошку пошани.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    23 роки тому відбулась справді значима історична подія в нашій країні, вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон, який визнав вищою цінністю людину, її права і свободи, який встановив основи організації державної влади, що здійснюється  на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу,  судову та гарантує місцеве самоврядування.

Фото без опису

Фото без опису

     До вітального слова запросили першого заступника голови райдержадміністрації Валентину Стилик, - Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії.

   Стаття   третя утверджує : «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави». І ця норма є основоположною в діяльності всіх рівнів гілок влади та місцевого самоврядування в країні.

    Але слід пам’ятати, що будь-яка, навіть найдосконаліша Конституція, неспроможна   забезпечити зміни  в  суспільній свідомості та практиці. Багато чого на цьому шляху залежить саме від нас, від нашого порозуміння, консолідації, злагодженості і координованості рішень та дій. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин України не тільки користуватиметься правами і свободами, а належним чином виконуватиме свої обов’язки.

     Вона  наголосила на важливості європейського вибору країни. - Україна зробила свій  Європейський вибір. Наш вибір не міг бути інакшим, бо за плечима у нас, стоїть велика історія, яка розпочалась від князя Володимира, української козацької держави.

       Наші предки пройшли науку честі і гідності, рівності і демократії, передали нам тверде переконання, що кожен має свої права і волю.

    Перша в Європі Конституція Пилипа Орлика - це безсмертна слава української думки і української свободи. Вся наша подальша історія засвідчила – в народній пам’яті прагнення свободи залишилось назавжди, - зазначила Валентина Стилик та подякувала всім, хто боронив і сьогодні боронить суверенітет і єдність нашої держави на сході країни.

       Чорнобаївщина – справжня перлина черкаського Подніпров’я, з її багатющими чорноземами, мальовничими селами, безмежною щедрістю та гостинністю її людей, це потужний агропромисловий комплекс,  який був і залишається лідером у виробництві сільськогосподарської продукції.

     У всі часи наша щедра Чорнобаївська земля давала Україні воїнів і трударів, митців і науковців. І сьогодні, напередодні Дня Конституції України,  ми вшановуємо кращих   працівників трудових колективів нашого району, які   занесені на районну Дошку Пошани. Ваша невтомна щоденна праця є вкрай важливою і необхідною для держави, для нашого краю. Низький уклін Вам за Вашу професійність,  високу компетентність і відповідальність, - подякувала присутнім Валентина Борисівна.

   Шлях прийняття Конституції України був складним і тривалим. Працювала над її створенням не одна сотня людей.  Тож до слова  запросили народного депутата України  1994-1998 років,  «Заслуженого працівника сільського господарства», Почесного голову Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району,  Петра Душейка, який безпосередньо брав участь у розробці статей, перебуваючи в робочій групі конституційної  комісії  Верховної ради України  23 роки тому. Він розповів присутнім історію її створення.

    Зі святом єдності, свободи та справедливості, з Днем Конституції привітав присутніх голова "Асоціації сільськогосподарських товаровиробників Чорнобаївського району"  Сергій Лихошерст.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Далі за хорошою традицією відбулось урочисте вручення свідоцтв про занесення на районну Дошку Пошани та грошова винагорода від підприємств, установ і організацій району, яку отримали 50 кращих представників громад Чорнобаївського району    за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, соціально-культурної сфери району, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Фото без опису

    Під час свята присутніх радували своїми піснями, танцями та музичним супроводом творчі колективи нашого краю.

Фото без описуФото без опису

      Українці – народ талановитий і співочий і любов до рідної землі  через пісню ми передаємо найщиріше. Особливо в святкові дні.  Тоді хочеться, щоб  увесь світ почув яка прекрасна наша ненька, як по особливому співають соловейки на рідній землі, які у нас славетні предки, невтомні трударі,  який  гостинний  хліборобський край.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

     За вагомий особистий внесок у розвиток економічної, соціально-культурної сфери району, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм занесено на районну Дошку Пошани:

Бережка Сергія Григоровича - водія СТОВ «Дніпро»

Вертипороха Василя Владиславовича -  машиніста зерноочисної та сушильної машини дільниці «Чорнобаївський елеватор» ПП «Віктор і К»

 

Гончар Ірину Йосипівну  - вчителя історії та правознавства Лихолітського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради Черкаської області

 

Гордія Валерія Івановича -  машиніста насосних установок КП «ВУЖКГ»

 

Давиденка  Володимира Івановича - водія автотранспортних засобів СТОВ «Старий Коврай»

 

Занько Миколу Михайловича  - тракториста-машиніста  СТОВ «Світанок»

 

Запорожець Тетяну Анатоліївну - фельдшера Великобурімської сільської  лікарської амбулаторії комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради

 

Золотаренко Катерину Іванівну -  голову  ветеранів с. Воронинці

 

Карпаня Юрія Миколайовича - завідувача травматологічним відділенням комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради»

 

Керея  Володимира Миколайовича - тракториста-машиніста  ПП «Агроспецпроект»

 

Козулю Василя Івановича - тракториста-машиніста  СТОВ «Лящівка»

 

Козулю Григорій Миколайович - технік - електрик ПП «Імперіал плюс»

 

Корнієнко Раїсу Борисівну - головного спеціаліста Чорнобаївського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області

 

Кривоноса Василя Вікторовича - слюсаря току СТОВ «Красенівське»

 

Курятник Людмилу Іванівну - начальника відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 22 Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області

 

Куць Світлану Василівну - фельдшера  з медицини невідкладних станів Лівобережної швидкої медичної допомоги - філії Комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги

та медицини катастроф Черкаської обласної ради»

 

Лазоренка Віталія Георгійовича - електромонтера ТОВ «Чорнобай-м»ясо»

 

Литвин Оксану Володимирівну - заступника директора  з тваринництва  ТОВ «Лєтол»

 

Маніло Лідію Миколаївну - оператора машинного доїння ПСП «Нива»

 

Міняйло Людмилу Євгенівну - бухгалтера ТОВ «Богодухівка»

 

Нікітіна Олександра Вікторовича - волонтера, учасника АТО с. Ревбинці

 

Озеран Любов Панасівну - завідувачку фельдшерським пунктом  с. Червонохижинці комунального некомерційного підприємства

«Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги»     Чорнобаївської районної ради

 

Онищенко Ольгу Олексіївну - завідувачку відділення стаціонарного догляду  для постійного та тимчасового проживання  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району

 

Остистого Юрія Станіславовича - тракториста-машиніста СТОВ «Маяк»

 

Палаш Віктора Миколайовича  - тракториста-машиніста машинно-тракторного парку СТОВ «Агроко»                      

 

Писаренко Марину Володимирівну - фахівця із соціальної роботи села Велика Бурімка Чорнобаївського районного центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді

 

Попову Світлану Іванівну - вихователя Чорнобаївського закладу дошкільної освіти «Вишенька»

 

Потапенка Анатолія Михайловича - столяра-будівельника  СТОВ ім. Чкалова

 

Приймак Тетяну Іванівну - оператора машинного доїння СТОВ «Кліщинське»

 

Провозюк Олену Юріївну - вчителя англійської мови Чорнобаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

 

Ратушну Катерину Василівну - депутата районної ради, директора Тимченківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради Черкаської області

 

Руденко Тетяну Сергіївну - багатодітну матір чотирьох дітей с  Хрестителеве

 

Сапсай Олену Іванівну - оператора машинного доїння  СТОВ «Україна»

 

Свиденка Сергія Васильовича - директора Чорнобаївської районної дитячої школи мистецтв

 

Сєдих Анатолія Анатолійовича - рибовода ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб»

 

Сєдих Світлану Олексіївну - заступника  директора з навчально-виховної  та науково-методичної роботи Скородистицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів «Школа життєтворчості» Іркліївської сільської ради

 

Собко Юрія Петровича - тракториста-машиніста молочно – товарної ферми СТОВ «Агроко»                      

 

Стадник Любов Павлівну - голову ветеранської організації с Вереміївка

 

Становського Валентина Івановича - учителя фізики та астрономії Красенівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради Черкаської області

 

Стоян Володимира Івановича - водія автотранспортних засобів СТОВ «Надія»

 

Темченка Максима Олексійовича - учасника АТО смт Чорнобай

 

Тертишника Валерія Михайловича - Малобурімського сільського голову

 

Топчій Ніну Павлівну - доглядача великої рогатої худоби СТОВ ім. Щорса

 

Тупицького Василя Анатолійовича - військовослужбовця  зенітного ракетно-артилерійського дивізіону  військової частини А1008 Збройних Сил України с. Мельники

 

Федоренка Сергія Івановичу - тракториста-машиніста СТОВ «Лан»

 

Хоменко Юлію Василівну - начальника відділу грошових виплат і компенсацій управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь